Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inspectorii de munca au efectuat peste 11.000 de controale la firme in luna octombrie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 11 Nov. 2021 Exclusiv
Inspectorii de munca au efectuat peste 11.000 de controale la firme in luna octombrie
Tags: controale itm, munca nedeclarata

Peste 11.000 de controale, in urma carora au fost aplicate 7.921 de sanctiuni, efectuate de inspectorii de munca in luna octombrie, conform unui comunicat de presa emis de Inspectia Muncii.

Inspectia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de munca, a desfasurat, in perioada 01.10 – 04.11.2021, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 10.833.600 lei pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca. Au fost depistate 431 persoane care desfasurau munca nedeclarata, au fost aplicate 6.797 avertismente si au fost dispuse 15.264 masuri de remediere a neconformitatilor constatate.

Din cele 431 persoane identificate prestand munca nedeclarata, 282 nu detineau contract individual de munca in forma scrisa, 92 nu aveau contract individual de munca transmis in Revisal, 6 prestau activitate avand contractul de munca suspendat, iar 51 prestau activitate in afara programului de lucru din contractul de munca cu timp partial.

Rezultatele detaliate ale actiunilor de control in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca, desfasurate de inspectorii de munca in perioada 01.10 – 04.11. 2021, sunt disponibile pe site-ul Inspectiei Muncii accesand link-ul: https://www.inspectiamuncii.ro/rezultate-saptamanale-controale-rm-si-ssm

"Suntem in plina campanie nationala de informare si constientizare privind avantajele actuale si in perspectiva ale muncii declarate fata de munca nedeclarata si subdeclarata. Am mobilizat toti inspectorii de munca din domeniul relatiilor de munca, astfel incat mesajul campaniei sa ajunga la cat mai multe persoane, fie ca se afla sau nu in situatiile pe care le avem in vedere in aceasta campanie, deoarece este foarte important si util ca fiecare salariat sa-si cunoasca drepturile si sa detina notiuni de baza din legislatia muncii. M-am implicat direct in aceasta campanie de informare, pe care am intitulat-o "Viitorul tau incepe azi. Meriti ca munca ta sa fie recunoscuta", si am vizitat angajatori reprezentativi, cu numar mare de salariati, din cateva judete, in scopul identificarii bunelor practici in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca. Pe aceasta cale, multumim autoritatilor centrale si locale care ne sprijina in derularea acestei companii: ANOFM, ANPIS, CNPP, ANAF prin structurile teritoriale si, de asemenea, Consiilor judetene si primariilor" declara Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.


Sursa: Inspectia Muncii
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inspectorii de munca au efectuat peste 11.000 de controale la firme in luna octombrie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016