Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inspectorii ITM verifica daca intreprinderile mici respecta prevederile Legii 319/2006

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 16 Aug. 2022
Inspectorii ITM verifica daca intreprinderile mici respecta prevederile Legii 319/2006
Tags: legea 319/2006, controale itm, intreprinderi mici

Inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj desfasoara actiuni de monitorizare a respectarii prevederilor legale privind prevenirea riscurilor profesionale in intreprinderi mici, precum si cu privire la masurile de prevenire si protectie aplicate.

 
Astfel, se urmareste atat constientizarea angajatorilor cu privire la necesitatea respectarii cerintelor legale din domeniul securitatii si sanatatii in munca cat si identificarea situatiei actuale a activitatilor de prevenire si protectie realizate in intreprinderi mici.

In Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca sunt stabilite principiile generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale, protectia sanatatii si securitatea lucratorilor, eliminarea factorilor de risc si accidentare, informarea, consultarea,  instruirea lucratorilor precum si directiile generale pentru implementarea acestor principii.

Astfel, angajatorul are obligatia sa ia masurile necesare pentru prevenirea riscurilor profesionale, cat si sa evalueze riscurile pentru securitatea si sanatatea lucratorilor, inclusiv la alegerea echipamentelor de munca, a substantelor sau preparatelor chimice utilizate, si la amenajarea locurilor de munca.

Ulterior evaluarii riscurilor, masurile de prevenire, metodele de lucru si de productie aplicate de catre angajator trebuie sa asigure imbunatatirea nivelului securitatii si al protectiei sanatatii lucratorilor si sa fie integrate in ansamblul activitatilor intreprinderii.

Luand in considerare faptul ca o mai buna implementare a legislatiei in domeniul securitatii si sanatatii in munca determina imbunatatirea conditiilor de munca si reducerea numarului de accidente de munca si boli profesionale, Inspectia Muncii are ca prioritate cresterea nivelului de respectare a cerintelor legale in toate intreprinderile.

In acest context si avand in vedere specificitatea intreprinderilor mici care se confrunta adesea cu resurse limitate, cu riscuri profesionale care nu sunt cunoscute si evaluate, care nu aplica masuri adecvate de prevenire si protectie, in Programul Cadru de Actiuni al Inspectiei Muncii pentru anul 2022 a fost inclusa aceasta actiune de monitorizare concentrata pe intreprinderile mici (10-49 lucratori) din toate domeniile de activitate.


Sursa: ITM
 
 
 
 
 
 
 
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inspectorii ITM verifica daca intreprinderile mici respecta prevederile Legii 319/2006":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016