Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Controale ITM pentru agentii de munca temporara! S-au verificat activitatile de contractare a personalului- cod CAEN 7820

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Apr. 2021 Exclusiv
Tags: controale itm, amenzi, agenti de munca temporara

In perioada 29 martie - 14 aprilie 2021, inspectorii de munca din cadrul ITM au intreprins actiuni de control la agentii de munca temporara, conform unui comunicat de presa.

Actiunea, parte din Programul propriu de actiuni al ITM Arad pe anul 2021, a urmarit in principal modul in care sunt respectate de catre agentii de munca temporara care au obiect de activitate principala ,,Activitati de contractare, pe baze temporare, a personalului” / cod CAEN 7820, a prevederilor legale, atat in domeniul relatiilor de munca cat si in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Astfel, in domenul relatiilor de munca au fost verificate contractele de punere la dispozitie, contractele de munca temporara, registrul de evidenta al salariatilor, modul de evidentiere si remunerare a orelor de munca prestate de salariatii temporari, in timp ce inspectorii de munca din domeniul securitatii si sanatatii in munca au verificat daca este asigurat un nivel adecvat de protectie a sanatatii si securitatii in munca a salariatilor temporari, daca in contractele de punere la dispozitie, incheiate intre parti, sunt reglementate aspecte cu privire la instruirea angajatilor, la acordarea echipamentului de lucru si de protectie si nu in ultimul rand cu privire la comunicarea evenimentelor de munca in care sunt implicati angajatii.

Este de notorietate faptul ca activitatea de “leasing de personal”, desfasurata de agentii de munca temporara, prin punerea la dispozitia utilizatorilor romani sau straini a lucratorilor in baza contractelor de munca temporare, ocupa un loc important pe piata muncii din Romania, astfel ca aceasta actiune de control a pus accentul pe necesitatea respectarii prevederilor legale in materie, in egala masura, de catre toti factorii implicati : agenti de munca temporara, utilizatori, salariati temporari.

Institutia reaminteste persoanelor care apeleaza la agentii de munca temporara ca un prim pas il constituie incheierea in scris, in limba romana a unui contract de munca temporara, urmand a fi pus apoi la dispozitia unui utilizator in baza unui contract de punere la dispozitie.

Salariatii temporari beneficiaza de aceleasi drepturi cu cele ale salariatilor angajati cu contract individual de munca la utilizator, de acces la cursurile de pregatire profesionala pe care acesta le organizeaza pentru angajatii sai, utilizatorii avand obligatia totodata de a informa salariatii temporari cu privire la toate locurile de munca vacante existente, in vederea asigurarii egalitatii de sanse cu ceilalti angajati cu contract individual de munca pe durata nedeterminata, pentru obtinerea unui loc de munca permanent.

Atentie! Nerespectarea dispozitiilor legale in materie constituie contraventii, faptele fiind sanctionate cu amenzi cuprinse intre 2000 si 30.000 lei, in functie de gravitatea lor.

De asemenea, punerea la dispozitia utilizatorului, de catre agentul de munca temporara, de persoane fara contract de munca temporara se sanctioneaza cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata.



Sursa: ITM
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Controale ITM pentru agentii de munca temporara! S-au verificat activitatile de contractare a personalului- cod CAEN 7820":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016