Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Lansam in premiera mondiala un cluster de turism dedicat tinerilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: cluster, turism, tineri, companii private, start-up, promovarea turismului

In cadrul conferintei "Youngsters meet clusters, tourism and innovation", Romania a lansat in premiera mondiala primul cluster de turism dedicat tinerilor.


Lansarea clusterului de turism dedicat tinerilor a avut loc in prezenta Secretarului General al Organizatiei Mondiale a Turismului, domnul Taleb Rifai, inalti oficiali ai Guvernului Romaniei, reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale.

"Am sustinut infiintarea acestui cluster inca de acum sase luni cand domnul ministru mi-a spus despre ideea sa. De ce? Pentru ca aveti toate premisele pentru a reusi. Romania reprezinta viitorul Europei in turism, este o tara care promite, care are autenticitate si dinamism in acelasi timp." a declarat Taleb Rifai Secretarului General al Organizatiei Mondiale a Turismului.

Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism si-a asumat rolul de promotor si catalizator al conceptului de cluster in turism de aceea a initiat o campanie nationala de promovare al acestui tip de asociere, considerand ca astfel turismul romanesc se poate dezvolta uniform. Clusterul de turism dedicat tinerilor este una din initiativele DIMMMAT de pozitionare a Romaniei ca destinatie turistica pentru tineri.

"Sunt un sustinator al parteneriatului public privat si vad in acest cluster un exemplu de parteneriat care trebuie sa aiba ca prioritate atragerea de finantari pentru start-up-urile din domeniu, pentru ca daca vrem o dinamica in turism, avem nevoie de IMM-uri. Vreau sa cred ca aceasta initiativa va reprezenta motorul infiintarii unor clustere similare in Europa si de ce nu un model de bune practici in lume." a declarat Florin Nicolae Jianu, ministru pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism.

"Rolul acestui cluster de turism de tineret este sa adune la aceeasi masa institutii de stat, companii private si organisme internationale care au un interes comun in promovarea turismului de tineret in Romania. Sunt entuziasmat si bucuros sa lansez acest cluster si sper sa fie unul de succes. Este adevarat ca tinerii cheltuiesc mai putin intr-o calatorie, insa calatoresc mai des si in grupuri mai mari, iar mesajele lor raspandite pe retelele de socializare in strainatate pot aduce un plus de promovare gratuita Romaniei, asa ca turismul de tineret este o nisa pe care cred ca tara noastra trebuie sa o valorifice mai mult, asa cum a propus si OMT in Masterplan-ul de promovare a Romaniei." a declarat Razvan Pascu, fondator al clusterului in turism dedicat tinerilor.

Back-ground
Razvan Pascu, este fondatorul clusterului de turism de tineret. El este consultant in marketing turistic, un tanar de 29 de ani cunoscut in mediul online, care urmeaza cursurile unui Executive MBA la Universitatea din Viena si care a fost ales de revista Forbes in 2013 unul dintre cei 30 de tineri sub 30 de ani care merita urmariti in Romania

Cluster - O structura de sprijin (forma de asociere) pentru afacerile dintr-un anumit domeniu, structura care include firme interconectate, furnizori, institutii si organizatii conexe. O entitate care presupune aducerea la aceeasi masa a unor companii de stat, institutii de stat dar si companii private, care au acelasi scop.

Membri potentiali ai unui cluster de turism : Autoritati publice central si locale, institutii de invatamant, asociatii, ONG-uri, companii private si de stat.

Sursa: DIMMMAT

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Lansam in premiera mondiala un cluster de turism dedicat tinerilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016