Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Parlamentul European a adoptat marti noul pachet telecom care contine interzicerea taxelor suplimentare pentru ?roaming? la utilizarea telefoanelor mobile in alte state din UE, incepand cu iunie 2017, precum si reguli clare privind dreptul la acces internet.
"Abolirea taxelor de roaming a fost asteptata de multa vreme de toata lumea: oameni obisnuiti, start-up-uri, IMM-uri si multe alte tipuri de organizatii”, a spus raportorul, Pilar del Castillo (PPE, ES), in dezbaterea dinaintea votului. “Datorita acestui acord, Europa va deveni singura regiune din lume care va garanta legal internetul deschis si neutru. Principiul neutralitatii internetului se va aplica direct in cele 28 de state membre. Si va asigura faptul ca nu vom avea internet cu doua viteze”a adaugat ea.
Prin respingerea amendamentelor la pozitia Consiliului in prima lectura, deputatii au adoptat noua legislatie.
Taxele de roaming pentru a suna, trimite mesaje text si a utiliza internet mobil in alta tara din UE vor fi interzise incepand cu 15 iunie 2017.
Incepand cu 30 aprilie 2016, taxele de roaming (adaugate la pretul platit acasa) nu trebuie sa depaseasca:
0,05 euro pe minut pentru apelurile vocale
0,02 euro pentru mesajele text (SMS), sau

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Autoturisme pe firma Regim fiscal-contabil
0,05 euro pe megabyte la utilizarea internetului mobil.
Recuperarea costurilor si prevenirea abuzurilor
Daca operatorii pot sa dovedeasca faptul ca nu pot recupera costurile si ca acest lucru afecteaza preturile interne, autoritatile nationale de reglementare ii pot autoriza sa impuna taxe suplimentare minime in circumstante exceptionale, pentru a acoperi aceste costuri. Deputatii au obtinut garantii ca aceste autoritati nationale vor avea instrumente pentru a amenda sau a respinge aceste taxe suplimentare.
Pentru a proteja industria de abuzuri cum ar fi ”roamingul permanent”, operatorii pot in anumite conditii sa fie autorizati sa aplice o taxa modica, mai mica decat limitele actuale, conform unei politici de ”uz corect”. Detaliile vor fi definite de Comisie impreuna cu regulatorii din telecom.
Acces deschis la internet
Noua lege va obliga companiile care ofera acces la internet sa trateze tot traficul in mod egal, fara sa blocheze sau sa incetineasca livrarea continutului, a aplicatiilor sau a serviciilor transmise de anumiti emitatori sau recipienti, (art.3.3) daca acest lucru nu este cerut de sentinte judecatoresti sau de legi sau daca aceste decizii nu sunt luate pentru a preveni aglomerarea retelei sau pentru a combate atacurile cibernetice. Daca sunt necesare astfel de masuri de management al traficului, ele vor trebui sa fie ”transparente, nediscriminatorii si proportionale”, si sa nu dureze mai mult decat este necesar.
Un operator va putea, totusi, sa ofere servicii specializate (cum ar fi calitatea crescuta a internetului necesara pentru unele servicii), dar doar cu conditia ca acest lucru nu va avea un impact asupra calitatii generale a internetului.
Viteza: compensatii pentru falsele promisiuni
Deputatii s-au asigurat ca furnizorii de internet vor fi obligati sa ofere utilizatorilor care semneaza contracte de internet fix sau mobil explicatii clare privind vitezele de descarcare si incarcare (comparativ cu vitezele anuntate) la care se pot astepta in realitate. (art. 4:1d) Orice diferenta semnificativa va activa dreptul de terminare a contractului sau de a primi compensatii. Autoritatile nationale de reglementare vor fi responsabile cu verificarea acestor situatii pentru a vedea daca diferenta reprezinta o incalcare a contractului sau nu (Art. 4.4.).
Sursa: Parlamentul European

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Clauze abuzive in comertul electronic. Avertizari din partea UECodul Fiscal 2010 TITLUL VI - Capitolul XII - Regimuri specialeCodul fiscal 2011 - Titlul VINoutati Legislatie Fiscala 14 - 20 aprilie 2008TOT ce trebuie sa stiti despre Chestionarele de rezidenta fiscalaUltimele articole
E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlinePrecizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalSAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieRegistrul RO e-Factura. Cine are obligatia de a solicita inregistrarea pana la 1 iulie 2025Depunere declaratii online. Cum se poate achizitiona semnatura electronicaArticole similare
Oficial: Ghidul de finantare a Programului Rabla Plus 2020Premierul anunta ca in 2015 nu se vor majora TAXELEF. Citu, anunt pentru firme: Depunerea declaratiilor fiscale va fi amanata pana pe 25 decembrie, iar rambursarea TVA pana pe 25 ianuarie 2021Comercializare produse accizabile. Taxe si impoziteImport de bunuri sau achizitie intracomunitara. Modificarea perioadei fiscale de raportare TVAUltimele articole
Cadouri de 1 iunie. Cum declari corect in D112E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlinePFA inregistrat in 2025. Va mai depune Declaratia Unica?Bolos: Bonificatia de 3% acordata celor bun-platnici ar putea fi permanentaCheltuieli cu ocazia petrecerilor de Craciun pentru angajati. Cum sunt considerate dpdv fiscalArticole similare
De ce e util Planul Juncker pentru intreaga economie europeana?Investii de 315 miliarde euro. Se deruleaza conform calendaruluiComisia Europeana vine cu noi masuri pentru dezvoltarea IMM-urilorAr putea fi aplicata cota de impozitare progresiva?Nu scapi de amenda chiar daca ai primit-o in alta tara UEUltimele articole
Ministerul Economiei: NOI reguli pentru tranzactiile online!Categorie noua de plan de pensii: Acord privind produsul paneuropean de pensiiComisia Europeana: Deficitul de incasare de TVA a crescut in Romania si in alte cinci state membre UEMinistrul Afacerilor: Exportatorii romani au o sansa imensa!MFP va prelua presedintia Consiliului UE din perspectiva finantelor publice
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"