Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Viitorul a incetat sa mai para unul sumbru pentru cele mai multe firme romanesti. Asa se explica de ce aproximativ jumatate dintre acestea indraznesc in prezent sa isi faca sperante pentru un viitor mai bun al companiei si sa creada in indeplinirea unor noi obiective financiare.
In acest sens, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), a declarat, joi, ca aproximativ 50% dintre firmele romanesti doresc sa se dezvolte in perioada urmatoare, precizand insa ca societatile comerciale se confrunta cu o serie de dificultati economice, legate de scaderea cererii interne, fiscalitate excesiva si inflatie.
"Potrivit unui studiu realizat in ultima perioada, aproximativ 50% dintre firmele romanesti doresc sa creasca in perioada urmatoare, restul de aproximativ 50% din firme dorind sa ramana la acelasi nivel. Din pacate, exista o serie de dificultati cu care se confrunta societatile comerciale, legate atat de partea economica (caderea cererii interne, fiscalitate excesiva si inflatie), cat si de cea administrativa (controale excesive, concurenta neloiala, birocratie si coruptie)", a spus Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR, cu ocazia lansarii versiunii in limba romana a "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2013".
Acesta a precizat, totodata, ca numai 6% dintre firme au creat strategii de dezvoltare anuale, un procent covarsitor, de 55%, neavand nici macar planuri de dezvoltare anuale.
"Pentru a sprijini dezvoltarea IMM-urilor, am conceput un set de recomandari, structurate pe sase domenii: finantare, pregatire antreprenoriala, stimularea competitivitatii, cresterea numarului de start-up-uri, dezvoltarea regionala, precum si cresterea calitatii guvernarii si a ratei de absorbtie a fondurilor europene", a mai spus presedintele CNIPMMR.
Sursa: Agerpres
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Circa jumatate dintre firmele romanesti au in vedere dezvoltarea":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Solutii pentru o mai buna colaborare intre Romania si tarile din UENoul Cod al Insolventei a fost in vigoare doar 7 zile!OpenBudget arata ce TAXE SI IMPOZITE platesc salariatii si unde ajung banii publiciIn 2015, cresterea economica a Romaniei ar putea ajunge la 4,5 la sutaNoul Cod fiscal in 2014: Ce modificari au intrat in vigoare de la 1 ianuarie?Ultimele articole
Revista de TAXE SI IMPOZITE vine cu ACCES la stagiul CECCAR 2021Sunteti profesionist cu experienta in sectorul public?TAXE SI IMPOZITE MINIME! Solutiile sunt disponibile pe un stick de memorieTOT ce trebuie sa stii despre PFA/II/IF in 2021. Taxe, impozite, deduceriNOU! Consultanta CONTABILA: 125 de specialisti sunt de garda in 2021!
Mai multe articole despre Taxe si Impozite
Articole similare
Cum va sustine Ministerul Economiei intrarea firmelor romanesti pe piete noi
Mai multe articole despre firme romanesti
Articole similare
Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru 25 aprilie 2018Schema programului IMM Invest a fost prelungita pana la 30 IUNIE 2021, iar bugetul aferent a fost majoratRegimul fiscal-contabil pentru sumele decontate angajatorilor in cazul acordarii de zile libere parintilor in contextul inchiderii scolilorDepasire plafon cheltuieli de protocol. Cum inregistram in decontul de TVA?Impozit pe venit microINTREPRINDERI. Reglementari contabile si fiscaleUltimele articole
Obligatii si documente necesare privind delegarea in strainatate a angajatilorHoReCa ar putea beneficia de un nou ajutor de stat! Schema se deruleaza pana la 31 decembrie 2021Au fost modificate normele metodologice ale programului IMM INVEST. Pentru anumite domenii nu se pot garanta crediteAu fost publicate Normele metodologice de aplicare a Programului IMM FACTOR (Hotararea 423/2021)ITM va desfasura pe tot parcursul anului actiuni de control privind expunerea angajatilor la riscul de infectare cu Covid-19
Mai multe articole despre intreprinderi
Articole similare
Platforma noua pentru dezvoltarea competentelor din domeniul exporturilor ale IMM-URIlorPFA-urile si liber profesionistii ar putea plati CAS din acest an. Noi majorari la contributia minima de asigurareConferinta Finantari pentru IMM-URI si intreprinderi sociale prin programele operationaleLansam in premiera mondiala un cluster de turism dedicat tinerilorMasuri UE in domeniul afacerilor. Noile idei pentru relansarea cresterii economiceUltimele articole
Au fost modificate normele metodologice ale programului IMM INVEST. Pentru anumite domenii nu se pot garanta crediteOrdinul 218/2021 modifica valabilitatea Masurii privind granturile pentru capital de lucru. Platile vor fi efectuate pana la 31 decembrie 2023Normele metodologice de aplicare a Programului IMM Factor, in dezbatere publica. Conditii de acordare a garantiilor de statGuvernul a aprobat! Programele IMM Invest, IMM Factor si Subprogramul AgroIMM Invest - Editia 2021 continuaMicrogranturi pentru PFA/CMI. Doar aplicantii care pot face dovada unei adeverinte emise si semnate de catre DSP pot beneficia de facilitate
Mai multe articole despre IMM-uri

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"