Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Circa jumatate dintre firmele romanesti au in vedere dezvoltarea

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Iul. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, firme romanesti, planuri de dezvoltare, intreprinderi, imm-uri

Viitorul a incetat sa mai para unul sumbru pentru cele mai multe firme romanesti. Asa se explica de ce aproximativ jumatate dintre acestea indraznesc in prezent sa isi faca sperante pentru un viitor mai bun al companiei si sa creada in indeplinirea unor noi obiective financiare.


In acest sens, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), a declarat, joi, ca aproximativ 50% dintre firmele romanesti doresc sa se dezvolte in perioada urmatoare, precizand insa ca societatile comerciale se confrunta cu o serie de dificultati economice, legate de scaderea cererii interne, fiscalitate excesiva si inflatie.

"Potrivit unui studiu realizat in ultima perioada, aproximativ 50% dintre firmele romanesti doresc sa creasca in perioada urmatoare, restul de aproximativ 50% din firme dorind sa ramana la acelasi nivel. Din pacate, exista o serie de dificultati cu care se confrunta societatile comerciale, legate atat de partea economica (caderea cererii interne, fiscalitate excesiva si inflatie), cat si de cea administrativa (controale excesive, concurenta neloiala, birocratie si coruptie)", a spus Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR, cu ocazia lansarii versiunii in limba romana a "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2013".

Acesta a precizat, totodata, ca numai 6% dintre firme au creat strategii de dezvoltare anuale, un procent covarsitor, de 55%, neavand nici macar planuri de dezvoltare anuale.

"Pentru a sprijini dezvoltarea IMM-urilor, am conceput un set de recomandari, structurate pe sase domenii: finantare, pregatire antreprenoriala, stimularea competitivitatii, cresterea numarului de start-up-uri, dezvoltarea regionala, precum si cresterea calitatii guvernarii si a ratei de absorbtie a fondurilor europene", a mai spus presedintele CNIPMMR.

Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Circa jumatate dintre firmele romanesti au in vedere dezvoltarea":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016