Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Raport ANAF: Prejudicii din frauda fiscala, in valoare de 465 mil. euro, in 2018!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Oct. 2019 Exclusiv
Tags: evaziune fiscala, amenzi comercianti, sanctiuni, codul fiscal

Potrivit unui raport al Agentiei Nationale de Administrare fiscala, numai in anul 2018, valoarea totala a sumelor stabilite ca urmare a activitatilor de antifrauda fiscala a fost de 2,1 miliarde lei (465,9 mil. euro), reprezentand prejudicii aferente actelor de sesizare inaintate organelor de urmarire penala (89,4%) si sanctiuni contraventionale - amenzi si confiscari (10,6%).

Legea nr. 241 pentru combaterea si prevenirea evaziunii fiscale a fost promulgata in 2005 si modificata constant, an de an - prin O.U.G. nr. 54/2010, Legea nr. 187/2012, Legea nr. 50/2013, Legea nr. 255/2013, culminand cu modificarile introduse de Codul fiscal 2019. 

Pedepsele pentru incalcarea articolelor de lege privind evaziunea fiscala prevad ani grei de inchisoare! Iar cu inspectorii ANAF nu te joci.
Asadar, cum spuneam mai sus, numai in anul 2018, valoarea totala a sumelor stabilite ca urmare a activitatilor de antifrauda fiscala a fost de 2,1 miliarde lei (465,9 mil. euro), reprezentand prejudicii aferente actelor de sesizare inaintate organelor de urmarire penala (89,4%) si sanctiuni contraventionale - amenzi si confiscari (10,6%). 

Iar targetul stabilit pentru 2019 este in crestere, precum si interesul lor!
 
Prin O.U.G. nr. 116/2016, 15% din sumele stabilite prin acte administrativ-fiscale, procese-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor si hotarari judecatoresti pronuntate in materie penala care au la baza sesizari ale ANAF, ramase definitive in sistemul cailor de atac, poate constitui fond de premiere pentru inspectorii ANAF. Cu alte cuvinte, acestia au tot interesul  sa aplice amenzi, sa stabileasca taxe si impozite suplimentar, prin decizii de impunere, stinse prin incasare, compensare sau executare silita etc. 

Tu cum te aperi?
 
 

Afla cum poti sa ai inregistrari fiscal-contabile si documente justificative perfect legale! Imposibil de contestat sau amendat! 

Contribuabilii buni cunoscatori ai legii pot si indraznesc sa CONTESTE deciziile ANAF! Si de cele mai multe ori, CU SUCCES! Stiai ca 35,5% dintre cei ajunsi in instanta din cauza inspectorilor ANAF au avut castig de cauza?

Dovada sta chiar raportul pe 2018 privind activitatea antifrauda fiscala care mentioneaza ca:  
Din dosarele analizate pe fond, instantele judecatoresti au dat castig contribuabililor, anuland actele administrative fiscale emise de ANAF in 420 cauze, din 1182 judecate!

Deci… se poate! Evaziunea fiscala. Ghid de aparare pentru contabili si administratori te scoleste de la A la Z! 
 
Ca sa stii:
 
    • ce spune legea in vigoare 
 
    • cum sa ocolesti situatiile in care inspectorii ANAF te acuza de evaziune fiscala
 
    • cum sa eviti sa faci obiectul cercetarilor penale
 
    • care sunt competentele stabilite prin lege (dar si limitele) ale organelor fiscale venite in control
 
    • cum sa contesti “ca la carte”, eficient, eventualele abuzuri ale inspectorilor veniti in control!
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Raport ANAF: Prejudicii din frauda fiscala, in valoare de 465 mil. euro, in 2018!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016