Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Produsele cu risc fiscal ridicat care pot fi comercializate in relatia B2B. De cand este obligatorie utilizarea E-Factura

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 14 Ian. 2022
Tags: e-factura, utilizarea e-factura, produse cu risc fiscal ridicat

In Monitorul Oficial Nr. 27 din 10 ianuarie 2022, s-a publicat O.P.A.N.A.F. nr.12 din 6 ianuarie 2022 privind stabilirea produselor cu risc fiscal ridicat, comercializate in relatia B2B.

Prin acest ordin au fost stabilite produsele cu risc fiscal ridicat, comercializate in relatia B2B si justificarea incadrarii produselor in aceasta categorie.

Cele 5 categorii de produse cu risc fiscal ridicat sunt urmatoarele:

1. Legume, fructe, radacini si tuberculi alimentari, alte plante comestibile
2. Bauturi alcoolice
3. Constructii noi
4. Produse minerale (apa minerala naturala, nisip si pietris)
5. imbracaminte si incaltaminte

Prin produs cu risc fiscal ridicat se intelege produsul la a carui comercializare exista risc ridicat de frauda si evaziune fiscala.

Potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 130/2021 , pentru produsele cu risc fiscal ridicat stabilite prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, comercializate in relatia B2B:

-furnizorii pot, in perioada 1 aprilie - 30 iunie 2022, sa transmita facturile emise in sistemul national privind factura electronica RO e-Factura, indiferent daca destinatarii sunt sau nu inregistrati in Registrul RO e-Factura;

-furnizorii sunt obligati, incepand cu data de 1 iulie 2022, sa transmita facturile emise in sistemul national privind factura electronica RO e-Factura, indiferent daca destinatarii sunt sau nu inregistrati in Registrul RO e-Factura.

Furnizorii prevazuti mai sus sunt obligati sa transmita facturile emise catre destinatari conform prevederilor art. 319 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Baza legala:
O.P.A.N.A.F. nr.12 din 6 ianuarie 2022 privind stabilirea produselor cu risc fiscal ridicat, comercializate in relatia B2B. 
O. U.G. nr. 130/2021 privind unele masuri fiscal bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative (Monitorul Oficial nr.1202 din 18 decembrie 2021)


Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Produsele cu risc fiscal ridicat care pot fi comercializate in relatia B2B. De cand este obligatorie utilizarea E-Factura":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016