Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In Monitorul Oficial Nr. 27 din 10 ianuarie 2022, s-a publicat O.P.A.N.A.F. nr.12 din 6 ianuarie 2022 privind stabilirea produselor cu risc fiscal ridicat, comercializate in relatia B2B.
Cele 5 categorii de produse cu risc fiscal ridicat sunt urmatoarele:
1. Legume, fructe, radacini si tuberculi alimentari, alte plante comestibile
Prin produs cu risc fiscal ridicat se intelege produsul la a carui comercializare exista risc ridicat de frauda si evaziune fiscala.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 130/2021 , pentru produsele cu risc fiscal ridicat stabilite prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, comercializate in relatia B2B:
-furnizorii pot, in perioada 1 aprilie - 30 iunie 2022, sa transmita facturile emise in sistemul national privind factura electronica RO e-Factura, indiferent daca destinatarii sunt sau nu inregistrati in Registrul RO e-Factura;
-furnizorii sunt obligati, incepand cu data de 1 iulie 2022, sa transmita facturile emise in sistemul national privind factura electronica RO e-Factura, indiferent daca destinatarii sunt sau nu inregistrati in Registrul RO e-Factura.
Furnizorii prevazuti mai sus sunt obligati sa transmita facturile emise catre destinatari conform prevederilor art. 319 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Baza legala:
Sursa: ANAF
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ghid TVA 2023: noile reguli, legislatie, monografiiIn RO E-FACTURA nu vor fi transmise facturile electronice prevazute la art. 6 din O.U.G. nr. 120/2021TVA corp funciar unic. Cum procedam in ce priveste deducerea?Pentru utilizarea E-FACTURA contribuabilii trebuie sa completeze si sa transmita Formularul 084E-FACTURA: Min. Finantelor organizeaza webinarii privind implementarea E-FACTURAUltimele articole
E-FACTURA: Cum trebuie sa procedati daca ati incarcat o factura de doua ori in SPVNou ghid E-FACTURA: Tipuri de facturi utilizate in sistem si codificarile specifice acestoraFacturile simplificate B2B si B2C trebuie transmise in E-FACTURA din 2025. Care sunt exceptiileE-FACTURA in 2025: 5 modificari importante aduse de FinanteCum vor fi modificate incepand cu anul 2025 sistemele E-FACTURA, E-TVA, E-TransportArticole similare
E-Factura: Care este modalitatea prin care poate fi corectata o factura incarcata in SPVPentru UTILIZAREA E-FACTURA contribuabilii trebuie sa completeze si sa transmita Formularul 084E-Factura: Sistemul va fi implementat din 2024, in doua etape. Persoane EXCEPTATE de la UTILIZAREA E-FACTURAFirme inregistrate in E-Factura. Situatii in care este OPTIONALA utilizarea sistemului in relatia B2GArticole similare
TOT ce trebuie sa stii despre utilizarea Sistemului RO e-Factura in relatia B2B si B2Ge-Factura: Ghid Complet pentru 2024Firme cu transport in strainatate. Cand NU se vor utiliza sistemele E-Factura si E-TransportCod UIT. Cine trebuie sa aiba cod UIT (RO e-Transport), cum se obtine si studii de caz utileSe utilizeaza sistemul E-Factura in cazul comertului online?Ultimele articole
Sistemul RO e-Transport: Daca se depaseste greutatea de 500kg este OBLIGATORIE solicitarea codului UIT?RO e-Transport: Precizari referitoare la transportul bunurilor cu risc fiscal ridicat pentru produse agricoleRo e-Transport: Este interzisa modificarea datelor inregistrate dupa punerea efectiva in miscare a vehicululuiE-Factura: O societate poate emite facturi direct in sistemul RO e-Factura?RO e-Factura: 25 de intrebari si raspunsuri ANAF cu privire la utilizarea sistemului, necesare contribuabililorAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"