Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firme inregistrate in E-Factura. Situatii in care este OPTIONALA utilizarea sistemului in relatia B2G

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Iun. 2022
Firme inregistrate in E-Factura. Situatii in care este OPTIONALA utilizarea sistemului in relatia B2G
Tags: e-factura, utilizare e-factura, relatia b2g

Compania noastra este furnizor in relatia B2G si in plus, este inregistrata in Registrul E-factura prin depunere formular 084. Va rugam sa ne detaliati daca in aceste conditii trebuie sa transmitem toate facturile emise prin sistem E-factura, catre toti clientii nostri sau numai facturile emise in relatia B2G si catre clientii care sunt si ei inregistrati prin optiune in Registrul E-factura.

Raspunsul expertului contabil Alexandru Palaghia: 

Cele 2 OUG-uri precizeaza clar situatiile in care este obligatorie utilizarea sistemului e-factura, de unde rezulta ca in celelalte cazuri furnizorul/prestatorul nu are obligatia utilizarii respectivului sistem.

OUG 120/2021 instituie obligativitatea utilizarii sistemului e-factura pe relatia B2G, deci veti transmite factura prin sistem indiferent daca este sau nu inregistrat ca destinatar in e-factura. 

OUG 130/2021 instituie obligativitatea utilizarii e-factura in relatia B2B pentru produsele cu risc fiscal, astfel cum au fost ele definite prin OANAF 12/2022, deci si in acest caz aveti obligatia transmiterii prin e-factura a facturilor emise, independent de inregistrarea sau nu a clientului in SPV in sistemul e-factura.

In toate celelalte situatii utilizarea e-factura este optionala.

De retinut este ca in toate cazurile aveti obligatia respectarii prevederilor Codului fiscal privind facturarea si transmiterea facturilor, deci cu exceptia cazului in care aveti intelegeri bilaterale cu partenerii dvs. (G sau B) de transmitere a facturilor exclusiv prin e-factura, in toate celelalte situatii aveti obligatia transmiterii facturilor ca si pana acum.



Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firme inregistrate in E-Factura. Situatii in care este OPTIONALA utilizarea sistemului in relatia B2G":
Rating:

Nota: 4.86 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016