Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Utilizare E-Factura: Emitere facturi privind incasarea serviciilor turistice cu vouchere de vacanta

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Apr. 2022
Tags: e-factura, incasare facturi, vouchere de vacanta

O agentie de turism care accepta ca plata, pe langa alte mijloace, si vouchere de vacanta din partea clientilor, cum trebuie sa emita facturile din 01.04.2022? Multumesc.

Raspunsul consultantului fiscal Olga Crevelescu: 

Art. 6 alin. (1 2) din OUG 8/2009 (cu ultima actualizare prin OUG 131/2021) prevede:

(1 2) In cazul voucherelor de vacanta emise pe orice tip de suport, unitatile afiliate sunt obligate, incepand cu data de 1 aprilie 2022, sa transmita in sistemul national privind factura electronica RO e-Factura facturile emise titularilor voucherelor.
Unitatile afiliate sunt obligate sa transmita facturile emise catre destinatari conform prevederilor art. 319 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

OUG 8/2009 nu prevede un termen de transmitere a facturilor in sistemul national RO e-Factura.

Potrivit art. 17 din OUG 120/2021, fara a aduce atingere prevederilor art. 1-16, pentru facturile electronice transmise in sistemul national privind factura electronica RO e-Factura se aplica in mod corespunzator prevederile art. 319 din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.

Facturile transmise in sistemul national privind factura electronica RO e-Factura trebuie sa fie intr-un format electronic structurat de tip XML, care respecta prevederile art. 4 alin. (1) si (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2021.

In opinia mea, facturile emise care nu au fost incasate cu vouchere nu pot fi considerate facturi emise titularilor voucherelor, deci consider ca in e-Factura veti transmite numai facturile incasate cu vouchere.

Insa, facturile emise a caror valoare depaseste suma voucherului de vacanta sunt tot facturi emise titularilor voucherelor. Deci facturile emise si incasate partial sau integral cu vouchere fac obiectul transmiterii in e-Factura.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Utilizare E-Factura: Emitere facturi privind incasarea serviciilor turistice cu vouchere de vacanta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016