Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Paste 2019: Companiile prefera oferirea de vouchere cadou. Cei mai norocosi angajati primesc si tichete de vacanta de 1 Mai (studiu)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 11 Apr. 2019
Tags: vouchere de vacanta, tichete cadou, tichete de paste

Pentru ca mai sunt doar 2 saptamani pana la sarbatorile pascale, companiile s-au gandit deja la forma de recompensare a angajatilor. Astfel, potrivit unui studiu realizat de o companie emitenta de tichete de masa si vouchere de vacanta, anul acesta 14.000 de companii au optat pentru oferirea de tichete cadou angajatilor. De asemenea, 3.000 de firme si institutii publice au ales sa acorde si vouchere de vacanta de 1 Mai.

"Vacanta prelungita de Paste si 1 Mai aduce o dubla oportunitate pentru angajati si angajatori, care pot oferi atat tichete cadou, cat si tichete de vacanta, beneficiind de scutiri de impozite si taxe salariale si patronale. 14.000 de companii vor oferi anul acesta angajatilor tichete cadou de Paste, in timp ce 3.000 de companii si institutii publice le vor acorda si tichete de vacanta de 1 Mai. Anul trecut, mai mult de 12.000 de companii au acordat angajatilor tichete cadou Edenred in perioada sarbatorilor de Paste unui numar de aproximativ 500.000 de angajati. In vacanta de 1 Mai 2018, 2.000 de companii si organizatii, precum si institutii publice, au oferit tichete de vacanta emise de Edenred catre 200.000 de angajati", arata reprezentantii Edenred Romania, intr-un comunicat de presa citat de Agerpres.ro.

In Romania, mai sunt si alte companii emitente de vouchere de vacanta, tichete cadou etc., asa ca numarul companiilor care isi vor surprinde angajatii placut este, de fapt, mult mai mare.

Legea 227/2015 prevede ca, de sarbatori, angajatorii pot oferi fiecarui angajat si fiecarui copil minor al unui angajat tichete cadou in valoare de 150 de lei - care sunt scutite de impozite si taxe sociale atat pentru companii, cat si pentru salariati. Acestea sunt deductibile in limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Pe de alta parte, valoarea tichetelor de vacanta este si ea deductibila si scutita de taxe sociale salariale si patronale, fiind supusa doar impozitului pe venit salarial, de 10%.
 
Noile reglementari conditioneaza companiile emitente. In sensul ca acestea trebuie sa aiba intre 500.000 de euro – 1 milion de euro capital social. Firmele care produc tichete de masa, tichete cadou, tichete de cresa si tichete culturale trebuie sa aplice noile reguli incepand din 2019. Pentru firmele care emit vouchere de vacanta, termenul limita este 1 ianuarie 2021.

Ordinul ministrului Finantelor Publice "pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului economiei si finantelor, nr. 2.007/2008 privind aprobarea componentei Comisiei pentru autorizarea operatorilor economici din domenii cu reglementari specifice si a Regulamentului de organizare si functionare a acesteia, precum si a Criteriilor referitoare la autorizarea functionarii unitatilor emitente de tichete" a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 269 din data de 9 aprilie.
Detalii AICI >>
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Paste 2019: Companiile prefera oferirea de vouchere cadou. Cei mai norocosi angajati primesc si tichete de vacanta de 1 Mai (studiu)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016