Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MONOGRAFIE contabila pentru voucherele de vacanta incasate prin POS

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Iun. 2022
MONOGRAFIE contabila pentru voucherele de vacanta incasate prin POS
Tags: monografie contabila, vouchere de vacanta

In cazul incasarii directe prin plata card POS a voucherelor de vacanta, care este monografia contabila? Practic se emite factura fiscala in relatia B2C si se incaseaza voucherele direct de la client in cadrul unitatii turistice, iar la sfarsit de luna, se primeste si factura de comision 1% de la emitentul voucherelor de vacanta. Mai este necesara tranzitarea contului 5328? Multumesc.

Raspunsul expertului contabil Mariana Prejbeanu: 

Evidenta voucherelor de vacanta se tine pe baza formularelor prevazute in Anexa la Normele metodologice privind acordarea voucherelor de vacanta aprobate prin HG 940/2017. Unitatea turistica, numita unitate afiliata, va incheia un contract si va deconta contravaloarea voucherelor de vacanta cu unitatea emitenta.
La art.25 din hotarare se precizeaza urmatoarele:
Art. 25
(1)Inregistrarea in contabilitate a operatiunilor privind emiterea, achizitionarea si utilizarea tichetelor de vacanta se face cu respectarea prevederilor Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, si a reglementarilor contabile aplicabile.
(1)Inregistrarea in contabilitate a operatiunilor privind emiterea, achizitionarea si utilizarea voucherelor de vacanta se face cu respectarea prevederilor Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, si a reglementarilor contabile aplicabile.
(2)Evidenta miscarii tichetelor de vacanta se tine la valoarea nominala imprimata pe acestea.
(2)Evidenta miscarii voucherelor de vacanta pe suport hartie se tine la valoarea nominala imprimata pe acestea.
(3)Gestionarea tichetelor de vacanta se efectueaza, potrivit legii, de persoane imputernicite in scris de catre conducerea unitatilor angajatoare, respectiv a unitatilor emitente si a unitatilor afiliate.
(3)Gestionarea voucherelor de vacanta pe suport hartie se efectueaza, potrivit legii, de persoane imputernicite in scris de catre conducerea angajatorilor, respectiv conducerea unitatilor emitente si a unitatilor afiliate.
(4)Evidenta tranzactiilor cu vouchere de vacanta pe suport electronic se realizeaza de catre unitatile emitente prin intermediul unui sistem informatic care sa permita stocarea corespunzatoare a datelor in conditii de protectie si siguranta pentru o perioada de cel putin 5 ani.
 
 
Astfel, voucherele de vacanta care sunt considerate substitute de numerar trebuiesc evidentiate in contabilitate prin utilizarea contului 5328.
Cu ajutorul contului 532 "Alte valori"se tine evidenta bonurilor valorice, timbrelor fiscale si postale, biletelor de tratament si odihna, tichetelor si biletelor de calatorie, tichetelor de masa, a altor valori, precum si a miscarii acestora.
In baza facturilor emise titularilor voucherelor, incasarea voucherelor se inregistreaza:
5328 = 4111
 
Transmiterea voucherelor spre decontare:
461 = 5328
 
Decontarea voucherelor (prin incasarea in contul curent):
5121 = 461
Inregistrare factura comision:
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MONOGRAFIE contabila pentru voucherele de vacanta incasate prin POS":
Rating:

Nota: 4.44 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016