Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Tichetele de masa ar putea fi impozitate cu 10% daca noul pachet de masuri fiscale va fi promulgat de Presedinte

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 20 Sep. 2023
Tichetele de masa ar putea fi impozitate cu 10% daca noul pachet de masuri fiscale va fi promulgat de Presedinte
Tags: tichete de masa, vouchere de vacanta, impozitare tichete de masa

Ministerul Finantelor a pus in dezbatere publica un nou Proiect de Lege prin care propune impozitarea tichetelor de masa cu 10%.

Mai exact, in cazul tichetelor de masa se va calcula impozit de 10% asupra venitului brut din care se deduce contributia de asigurari sociale de sanatate datorata si retinuta la sursa.

"In cazul veniturilor din salarii si asimilate salariilor se propune reglementarea unui regim fiscal aplicabil avantajelor reprezentând echivalentul in lei al tichetelor de masa acordate de angajatori in beneficiul angajatilor, similar cu cel aplicabil biletelor de valoare, daca sumele sunt acordate in aceleasi limite si conditii, precum si cu aceleasi destinatii ca cele prevazute de lege pentru acordarea acestor tipuri de bilete de valoare.

 

Echivalentul in lei al biletelor de valoare mentionate anterior se poate acorda angajatilor care nu beneficiaza de astfel de bilete de valoare", se precizeaza in document. 
 

De asemenea, "Cheltuielile privind drepturile de hrana/indemnizatia de hrana/tichete de masa/norma de hrana indiferent de denumirea acesteia stabilite conform reglementarilor legale sau conform contractelor colective de munca nu pot depasi anual contravaloarea a doua salarii minim brute pe tara/an/persoana valabile la data de 1 ianuarie 2019, actualizata cu indicele pretului de consum comunicat de Institutul National de Statistica, incepând cu ianuarie 2025".

Tichete de masa si voucherele de vacanta vor fi acordate doar bugetarilor cu venituri care nu depasesc 14.000 lei brut


In acelasi Proiect de Lege se mai prevede si faptul ca voucherere de vacanta si tichetele de masa vor fi acordate numai pentru angajatii din sectorul bugetar ale caror venituri salariale sunt mai mici de 14.000 lei brut.

Mentionam ca valoarea voucherelor de vacanta ar putea creste la 1.600 de lei, de anul viitor, conform Proiectului de lege publicat recent de Ministerul Finantelor.



Sursa: MFP

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Tichetele de masa ar putea fi impozitate cu 10% daca noul pachet de masuri fiscale va fi promulgat de Presedinte":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016