Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cat au pierdut afacerile din turism din cauza neaplicarii legii voucherelor de vacanta?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: voucherele de vacanta, afacerile, turism, conferinta, ttr, dragos raducan, targul de turism

Noul Cod fiscal propune renuntarea la taxa hoteliera dupa ce s-a constatat ca administrarea procedurilor de incasare a acestor sume costa mai multa decat totalul incasarilor din impozitul respectiv.

Un dezechilibru continua sa se manifeste in acest sector, iar o noua concluzie vine sa sprijine aceasta functionare defectuoasa.

Astfel, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Dragos Raducan, a declarat intr-o conferinta de prezentare a Targului de Turism al Romaniei (TTR), potrivit Agerpres, ca turismul romanesc a pierdut circa 50 milioane de euro prin neaplicarea legii voucherelor de vacanta de la 1 ianuarie 2015.

"Am discutat acest aspect si la Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, iar joi, la deschiderea Targului, vom inmana premierului Victor Ponta o petitie in acest sens. Am ajuns la aceste cifre luand in calcul ca exista 5,1 milioane de salariati care prin aceste vouchere de vacanta, ce pot fi echivalentul a sase salarii, pot lua 32 de miliarde de lei. Noi am calculat si am luat ca prognoza 5% din aceasta piata, deci 250.000 de salariati. Este o cifra foarte realista pentru ca am statisticile de anul trecut cand numai pe litoralul romanesc au fost peste 720.000 de turisti", a declarat acesta, citat de aceeasi sursa.

In aceasta privinta, saptamana trecuta patronatele din turism au cerut ministrului Economiei, Comertului si Turismului, Mihai Tudose, demisia conducerii Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) din cauza neaplicarii legii voucherelor de vacanta.

Potrivit Agerpres, a 33—a editie a Targului de Turism al Romaniei se desfasoara in perioada 12-15 martie, in Capitala, la Romexpo. La manifestare participa 280 de firme care expun pe o suprafata de 11.700 metri patrati.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cat au pierdut afacerile din turism din cauza neaplicarii legii voucherelor de vacanta?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016