Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Violeta Alexandru, nemultumita de activitatea ITM-urilor. Inspectorii au la dispozitie o luna pentru a schimba lucrurile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Iul. 2020 Exclusiv
Tags: itm, activitatea itm-urilor

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, si-a exprimat recent nemultumirea fata de activitatea ITM-urilor printr-o postare pe pagina oficiala de Facebook. Mai mult decat atat, le-a dat inspectorilor o luna termen limita pentru a schimba lucrurile.

“Nu vad Inspectia Muncii pe teren. Le-am spus-o direct Inspectorilor sefi de la toate Inspectoratele Teritoriale de Munca in videoconferinta organizata astazi. Nu este normal sa nu se ridice nicio problema atunci cand vorbim fata in fata si sa aflu separat de o serie de disfunctionalitati. Nu ma deranjeaza daca apar (cine nu munceste, nu greseste!) dar vreau sa vad ca se munceste si se asuma. inainte sa primesc solicitari de sporuri de la sindicat!”, a spus Alexandru.
 
De asemenea, ITM-urile isi fac datoria asa cum trebuie doar in momentul in care li se cer statistici: “Din toate semnalele pe care le am, nu vad o activitate la ITM-uri care sa raspunda prompt si eficient sesizarilor oamenilor. De fapt, cum cer statistici, se vede cate o miscare; cum las sa treaca cateva zile fiind prinsa cu alte urgente, cum nu se mai intampla mare lucru. Dupa principiul, lasa ca uita. Nu uit! Sunt atenta la tot. Mai ales am capacitatea sa coroborez toate informatiile, inclusiv din sesizarile oamenilor pentru a discerne cine face treaba la Inspectoratele Teritoriale de Munca si cine nu (sunt cei care asteapta sa dispar din functie)”, a explicat ministrul.
 
Pentru ca lucrurile sa mearga mai bine si sa avem o Inspectie a Muncii performanta, Violeta Alexandru le-a dat inspectorilor o luna termen limita pentru a face schimbari.
 
“Inspectia Muncii merita sa aiba credibilitatea si increderea oamenilor dar pentru acest lucru trebuie sa se munceasca, peste tot, plecand de la ascultarea semnalelor din piata muncii. Nu am cerut norma de amenzi, nu sunt dusmanul companiilor care isi vad de treaba dar cand ai sesizari, mai ales in judetele mari si rezultat zero – am dreptul sa atentionez ca ceva nu este in regula. 
 
O luna, acesta este ultimul termen pentru a schimba lucrurile! Adica sa vad o alta abordare, pro-activa, atenta la sesizarile oamenilor. Cred ca o asemenea atitudine arata inclusiv respect pentru antreprenorii corecti pentru ca nu vor sa fie amestecati, pe buna dreptate, cu cei care ocolesc legea. Aici, pentru restabilirea corectitudinii in piata muncii trebuie sa contribuie o Inspectie a Muncii performanta, exigenta, dreapta.
 
Inspectia Muncii nu este o institutie usoara. Imi asum sa schimb lucrurile dar nu despre mine este vorba. Aici chiar nu va fi usor. Am incredere.
 
Se va comunica mai mult, cu regularitate. Sambata vor fi date public primele informatii”, a concluzionat Alexandru.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Violeta Alexandru, nemultumita de activitatea ITM-urilor. Inspectorii au la dispozitie o luna pentru a schimba lucrurile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016