Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 06 Ian. 2022 Exclusiv

Societatea are 4 angajati cu norma zilnica 2 ore si un angajat cu norma de 1 ora. Cum este obligata sa depuna societatea declaratia 112 : - lunar sau trimestrial ? Poate opta pentru depunere trimestriala ? Cu stima.
Raspunsul consultantului fiscal Elena Garofil:
Potrivit prevederilor art. 80 alin. (1) din Codul fiscal, platitorii de salarii si de venituri asimilate salariilor au obligatia de a calcula si de a retine impozitul aferent veniturilor fiecarei luni la data efectuarii platii acestor venituri, precum si de a-l plati la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se platesc aceste venituri.
La alin. (2) lit. b) si c), se precizeaza ca prin exceptie de la prevederile alin. (1), impozitul aferent veniturilor fiecarei luni, calculat si retinut la data efectuarii platii acestor venituri, se plateste, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se datoreaza, de catre urmatorii platitori de venituri din salarii si venituri asimilate salariilor:
b)persoanele juridice platitoare de impozit pe profit care, in anul anterior, au inregistrat venituri totale de pana la 100.000 euro si au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv;
c)persoanele juridice platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor care, in anul anterior, au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv;
Numarul mediu de salariati si veniturile totale se stabilesc potrivit prevederilor art. 147 alin. (6) si (7).
Potrivit prevederilor art. 147 :
- Numarul mediu de salariati se calculeaza ca medie aritmetica a numarului de salariati din declaratiile prevazute la alin. (1) depuse pentru fiecare luna din anul anterior.
- venitul total se stabileste pe baza informatiilor din situatiile financiare ale anului anterior.

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor

Ghidul practic al contabilitatii 2022 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Asadar, salariatul cu timp partial (indiferent de norma) figureaza in declaratia 112 si este considerat 1 salariat, avand in vedere ca numarul de salariati sunt cei care sunt cuprinsi in D112.
In cazul mentionat de dvs., nu se poate aplica exceptia iar D112 se va depune lunar.
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "D112 trebuie depusa in mod obligatoriu in fiecare luna in cazul salariatilor cu timp partial":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Articole similare
Verificare stare d112: Ce trebuie sa stii in ceea ce priveste verificarea depunerii Declaratiei 112
Mai multe articole despre depunere d112
Articole similare
DECLARATIA 112 actualizata. Vezi noile programe de asistentaCum declaram impozitul pentru premii mai mari de 600 lei?Termenele de declarare aferente Declaratiei 112Ce diferente sunt intre un PFA si II? Ce declaratii depune fiecare in anul 2019? Ce registre completeaza II?Studiu de caz: Declararea impozitului pe venit pentru personalul zilierUltimele articole
DECLARATIA 112 in 2023: Noul model de formular va contine si modificarile privind acordarea sumei de 200 lei neimpozabili la salariiNoul mecanism de compensare a sumelor solicitate din FNUASS din 2023ANAF modifica DECLARATIA 112: Prevederile se aplica incepand cu veniturile aferente lunii august 2022DECLARATIA 112: Completarea formularului in cazul salariatilor care au CIM suspendatDECLARATIA 112: Ce modificari au fost aduse formularului prin Ordinul 1580/2022
Mai multe articole despre declaratia 112
Articole similare
Impozitul pe venitul microintreprinderilor: Ce cote sunt valabile pentru trimestrul I al anului 2018?TOT ce trebuie sa stiti despre completarea Declaratiei 112! Iata cele mai frecvente greseli care apar in practica si cum sa le evitati
Mai multe articole despre salariati cu timp partial

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA în 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"