keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

TOT ce trebuie sa stiti despre completarea Declaratiei 112! Iata cele mai frecvente greseli care apar in practica si cum sa le evitati

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Apr. 2021 Exclusiv
Tags: declaratia 112, completarea declaratiei 112

Una dintre cele mai importante obligatii pe care le aveti este sa depuneti lunar, pana la data de 25 ale lunii, Declaratia 112 referitoare la plata contributiilor sociale si a impozitului pe venit pentru angajatii dvs.

Atentie! Nedepunerea la termen a acestei declaratii se sanctioneaza cu amenda de pana la 5.000 de lei, conform art.189 din OG nr. 92/2003! Iar daca, in mod repetat, nu depuneti aceasta declaratie lunara, puteti fi declarat inactiv de catre Fisc, cu toate consecintele legale ce decurg de aici!
 
Plus ca, evident, declaratia trebuie completata corect – un lucru foarte dificil atat din cauza multitudinii de cazuri particulare care pot aparea, cat si a deselor modificari legislative privind concediile medicale, concediile de crestere a copilului etc., cu efecte directe asupra datelor care stau la baza D 112! 
 
Din fericire, nu trebuie sa va faceti griji! Lucrarea Procedura de completare a Declaratiei 112 elimina in totalitate semnele de intrebare si posibilitatea aparitiei erorilor.

Ea va ofera exact lucrurile de care aveti nevoie:

-instructiuni clare de completare
-exemple de calcul in cazuri particulare
-modele editabile, gata completate, pentru cele mai frecvente situatii intalnite in practica (in special in domeniul foarte sensibil al constructiilor, unde salariatii au anumite facilitati introduse de OUG nr. 114/2018) 
 

Completarea corecta a  D 112 nu este deloc usoara!

 
In ultima perioada, serviciul de consultanta al Grupului Rentrop & Straton a fost asaltat cu intrebari privind modul cum trebuie completata Declaratia 112 in diverse cazuri specifice. Iar acest lucru dovedeste atat importanta acestui document pentru angajatori, cat si complexitatea si gradul lui de neclaritate. Iata cateva exemple de astfel de intrebari:
 
Intrebare:
 
Este posibil ca in cursul unei luni  angajatii sa fie in kurzarbeit 5 zile cu norma redusa la 6 ore si 15 zile cu norma redusa la 4 ore? Care este modalitatea de completare a D 112? Cum se completeaza pdf-ul inteligent pentru recuperarea sumei?
 
Intrebare:
 
Societatea noastra are ca obiect de activitate cultura cerealelor. Un salariat a obtinut, in luna decembrie 2020, pe langa salariu, si venituri din arenda (tot de la societatea noastra). Cum se raporteaza aceasta persoana in D 112, avand in vedere ca ambele venituri trebuie declarate pe acelasi CNP?
 
Intrebare:
 
Care este modul de calcul al numarului mediu de salariati in baza caruia se stabileste perioada fiscala pentru D 112? Ce inseamna mai exact „numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv”?. Daca numarul de salariati pentru anul n-1 a fost 2.90, in anul n pot modifica vectorul si depune declaratia trimestrial?
 
Intrebare:
 
In campul B1_15 (Total zile lucrate) din D 112 ar trebui evidentiate si zilele de concedii medicale suportate de angajator? In campul B1_6 (Ore lucrate efectiv in luna) este mentionat faptul ca zilele de concedii medicale suportate de angajator sunt considerate ore efectiv lucrate. Insa la campul B1_15 este precizat doar ca „se completeaza cu numarul total de zile lucrate si nu poate fi mai mare decat numarul de zile lucratoare din luna, stabilit conform Legii nr. 53/2003.” Cum este corect? 
 


Cuprinsul lucrarii:


-Cadrul legal
-Cine are obligatia depunerii
-Perioada fiscala
-Modalitatea de completare si depunere
-Cazuri particulare – prezentare, exemple de calcul si de completare a formularului: printre care: indemnizatie administratori, facilitati fiscale in constructii, zile libere pentru parinti in vederea supravegherii copiilor, salariati cu timp partial, avantaje in bani sau in natura de la terti, reducere timp de lucru, somaj tehnic s.a.
 

Foarte utile va sunt modelele deja redactate ale Declaratiei 112!

 
Aceste modele sunt intocmite de specialisti pentru diverse situatii frecvent intalnite in practica si va sunt furnizate in format editabil, pregatite pentru a fi completate cu datele dvs.: 

Model 1 – Salariat in constructii, norma intreaga, venit brut mai mic de 30.000 lei
Model 2 – Salariat in constructii, norma intreaga, venit brut mai mare de 30.000 lei
Model 3 – Administrator facilitati constructii
Model 4 – Salariat in constructii, timp partial
Model 5 – Administrator – venit peste 30.000 lei – facilitati constructii
Model 6 – Reducere timp de lucru, OUG 132/2020
Model 7 – Somaj tehnic - O.U.G. nr 30/2020, diferenta suportata de angajator si zile lucrate in perioada de raportare
Model 8 – Somaj tehnic - O.U.G. nr 30/2020, diferenta suportata de angajator, fara zile lucrate
Model 9 – Somaj tehnic O.U.G. nr 30/2020, fara zile lucrate
Model 10 – Somaj tehnic - O.U.G. nr 30/2020 + zile lucrate + sume incasate pentru luna anterioara
Model 11 – Somaj tehnic - O.U.G. nr 30/2020, fara zile lucrate + sume incasate pentru luna anterioara
 
Utilitatea acestor modele editabile este evidenta! Ele transforma Procedura de completare a Declaratiei 112 intr-o lucrare unica in Romania! Grabiti-va sa o comandati chiar acum!
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016