Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Formularul 112 "Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" se depune numai online, de catre toti contribuabiliic are au aceasta obligatie.
Formularul 112 "Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" se depune numai online, de catre toti contribuabilii, de la data de 26 iulie a.c.Dupa depunerea acestei declaratii, se va efectua procedura care consta in vizualizarea formularului depus prin accesarea link-ului https://www.anaf.ro/StareD112, si consultarea mesajelor din recipisa.
Vizualizarea starii declaratiei 112
Vizualizarea starii declaratiilor /recipiselor pe https://www.anaf.ro/StareD112/ se poate face doar pentru ultimele 200 de declaratii depuse.
Dupa fiecare grup de 200 de declaratii depuse trebuie sa asteptati prelucrarea acestora si sa descarcati recipisele.
Pentru a vizualiza starea declaatiilor, introduceti indexul/respectiv numarul de inregistrare si CIF-ul unui document (oricarui alui document, daca pe cel pentru D112 l-ati pierdut) depus in ultimele trei luni. Daca este corect veti primi o lista a documentelor depuse in aceasta perioada.
Verificarea depunerii declaratiei 112

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Portal Persoane Fizice - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Dupa depunerea Formularului 112, platitorul de venit trebuie sa verifice starea declaratiei112 la adresa https://www.anaf.mfinante.gov.ro/StareD112, pe baza CUI-ului si a numarului de inregistrare primit la incarcarea documentului.
Cum va fi verificata starea declaratiei 112
Starea d112 anaf se verifica la adresa https://www.anaf.mfinante.gov.ro/StareD112, pe baza numarului de inregistrare primit la incarcarea documentului. In situatia in care nu se cunoaste numarul de inregistrare pentru verificarea declaratiilor depuse trebuie sa va adresati administratiei financiare.
Cand se depune recipisa 112
Daca declaratia are erori de validare, este necesara corectarea erorilor indicate in recipisa generata pe internet si redepunerea declaratiei in termenul de depunere legal stabilit. Este recomandat ca recipisa sa fie descarcata si pastrata.
Termen limita pentru depunerea declaratia 112
Declaratia se depune:
- lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare pentru care se platesc veniturile, de persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, institutiile/entitatile prevazute la art. 101 alin. (1), 136 lit. d) – f) si art. 153 alin. (1) lit. f) – f^3 din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si persoanele fizice care realizeaza in Romania venituri din salarii sau asimilate salariilor de la angajatori din state care nu intra sub incidenta legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, precum si a acordurilor privind sistemele de securitate sociala la care Romania este parte.
a) asociatii, fundatii sau alte entitati fara scop patrimonial, persoane juridice;
ATENTIE! Depunerea trimestriala a declaratiei consta in completarea si depunerea a cate unei declaratii pentru fiecare luna din trimestru, potrivit art.147 alin. (5) din Codul fiscal.
Ori de cate ori in cursul trimestrului persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii sau asimilate salariilor beneficiaza de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate sau le inceteaza calitatea de asigurat, platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor prevazuti la art. 80 alin. (2) din Codul fiscal, in calitate de angajatori ori de persoane asimilate angajatorului, depun declaratia pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit concediul medical sau incetarea calitatii de asigurat. In acest caz, declaratia/declaratiile aferenta/aferente perioadei ramase din trimestru se depune/se depun pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului. In cazul in care incetarea calitatii de asigurat are loc in luna a doua a trimestrului, se vor depune atat declaratia pentru prima luna a trimestrului, cat si cea pentru luna a doua, urmand ca dupa incheierea trimestrului sa se depuna numai declaratia pentru luna a treia.
Creantele fiscale administrate de organul fiscal central pentru care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementeaza, termenul de declarare se implineste la 25 decembrie, se declara pana la data de 21 decembrie.
In situatia in care data de 21 decembrie, este zi nelucratoare, creantele fiscale se declara pana in ultima zi lucratoare anterioara datei de 21 decembrie.
Modul de depunere D112:
1. Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate se completeaza cu ajutorul programului de asistenta.
Pentru depunerea declaratiei, platitorul/imputernicitul trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat in conditiile Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Programul de asistenta este pus la dispozitia contribuabililor gratuit de unitatile fiscale subordonate sau poate fi descarcat de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa www.anaf.ro.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce obligatii fiscale apar in cazul utilizarii zilierilor in activitatea cu caracter ocazional?Contribuabilii trebuie sa depuna 8 declaratii importante pana pe 25 octombrie 2023Documentar fiscal: Cum reinnoim certificatele digitale pentru semnatura electronica?In atentia contribuabililor: Depunerea electronica a declaratiilor fiscaleDocumentar fiscal: Obligatii aferente veniturilor din activitati agricole cu regim de retinere la sursaUltimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Calendar ANAF: Pana pe 25 octombrie 2024 contribuabilii trebuie sa depuna 9 declaratiiCalendar ANAF. Declaratii fiscale cu scadenta in 25 septembrie 2024Luni, 26 august 2024, termenul limita de depunere a unor declaratii fiscaleImpozitarea veniturilor din arenda. Cum se calculeaza, cand trebuie platit si stabilirea CASSArticole similare
Declaratia 112. Cand se depune formularul daca firma are ca vector fiscal trimestrul?Articole similare
A fost demarata procedura de infringement impotriva Declaratiei 088ANAF prezinta Ghidul fiscal al persoanelor fizice care realizeaza venituri comercialeNoutati privind procedura de solutionare a deconturilor cu sume negative de TVA cu optiune de rambursareDividende platite unei persoane juridice nerezidente de o societate romaneasca. Ce declaratii se depun?D112 pentru taxe salariale: ANAF a actualizat PDF-ul inteligent, conform Ordinului 165/2023Ultimele articole
Semnatura electronica si olografa: Ce accepta ANAF la bilanturiDeclaratie Unica. Formularul poate fi depus pana pe 26 mai 2025E-TVA: Neconcordante in decontul precompletat referitoare la cota TVAD700 ANAF. Etape pe care sa le urmati daca NU ati solicitatat la timp inregistrarea in scopuri de TVAContractul de inchiriere. 5 intrebari si raspunsuri utile persoanelor fiziceArticole similare
ANAF ofera contribuabililor 4 tipuri de servicii electroniceCe pasi urmam pentru reinnoirea certificatului digitalAtentie angajatori: Declaratia 112 se va depune doar online incepand din luna iulie!Completarea D406 in mod gresit atrage sanctiuni de pana la 1.500 lei pentru contribuabili. Cazuri pentru care NU se aplica amendaNoua propunere de la ANAF: Registrul national electronic de evidenta a caselor de marcatUltimele articole
Inregistrarea in Registrul RO e-Factura: Procedura ActualizataDepunere declaratii online. Cum se poate achizitiona semnatura electronicaRaportarile contabile la 30 iunie 2024 se depun doar de entitatile cu cifra de afaceri mai mare de 1 milion de euroRaportari contabile la 30 iunie 2024: pana cand se depun si cine are aceasta obligatieDeclaratia Unica in 2024. In anumite conditii persoanele fizice NU mai trebuie sa depuna declaratia
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"