Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 02 Sep. 2021 Exclusiv
Societatea este infiintata in iunie 2021. Vector fiscal trimestrul. Declaratia 112 se depune trimestrial sau lunar. Cand se depune declaratia pentru luna iulie? Pana pe 25.08.2021 sau se cumuleaza cu lunile iulie/august /sept si depun cumulat pana la 25.10.2021?
Raspunsul consultantului fiscal Elena Garofil:
Potrivit prevederilor art. 147 alin. (1) din Codul fiscal, persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, institutiile prevazute la art. 136 lit. d)-f), precum si persoanele fizice care realizeaza in Romania venituri din salarii sau asimilate salariilor de la angajatori din state care nu intra sub incidenta legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, precum si a acordurilor privind sistemele de securitate sociala la care Romania este parte sunt obligate sa depuna lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se platesc veniturile, Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.
La alin. 4 si 5 se mentioneaza ca prin exceptie de la prevederile alin. (1), platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor prevazuti la art. 80 alin. (2), in calitate de angajatori sau de persoane asimilate angajatorului, depun trimestrial Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate aferenta fiecarei luni a trimestrului, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului.
Depunerea trimestriala a declaratiei prevazute la alin. (1) consta in completarea si depunerea a cate unei declaratii pentru fiecare luna din trimestru.
Potrivit prevederilor art. 80 alin. (2), prin exceptie de la prevederile alin. (1), impozitul aferent veniturilor fiecarei luni, calculat si retinut la data efectuarii platii acestor venituri, se plateste, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se datoreaza, de catre urmatorii platitori de venituri din salarii si venituri asimilate salariilor:
a)asociatii, fundatii sau alte entitati fara scop patrimonial, persoane juridice;
b)persoanele juridice platitoare de impozit pe profit care, in anul anterior, au inregistrat venituri totale de pana la 100.000 euro si au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv;
c)persoanele juridice platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor care, in anul anterior, au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv;

Cartea verde a Contabilitatii 2023 varianta online

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Potrivit prevederilor art. 147 alin. (10) persoanele si entitatile prevazute la art. 80 alin. (2) lit. b) si c) care se infiinteaza in cursul anului aplica regimul trimestrial de declarare incepand cu anul infiintarii daca, odata cu declaratia de inregistrare fiscala, declara ca in cursul anului estimeaza un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv si, dupa caz, urmeaza sa realizeze un venit total de pana la 100.000 euro.
Din intrebare se intelege ca ati bifat regimul trimestrial de declarare, astfel ca:
-declaratia 112 se depune trimestrial, respectiv pentru lunile iulie, august, septembrie intocmiti cate o declaratie pentru fiecare luna (Atentie! nu se cumuleaza intr-o singura declaratie) si le depuneti pana la data de 25.octombrie 2021.
Pana la aceasta data efectuati si plata la bugetul statului pentru cele 3 luni;

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Declaratia 112. Cand se depune formularul daca firma are ca vector fiscal trimestrul?":
Rating:
Nota: 4.9 din 5 din 5 voturi
Rating:
Nota: 4.9 din 5 din 5 voturi
Articole similare
Ce trebuie sa faceti daca MFP nu a putut sa va prelucreze DECLARATIA 112Portalul ANAF genereaza erori de accesare: Cum se depun declaratiileUn PFA depune trimestrial DECLARATIA 112?Atentie: Verificati si validati depunerea Declaratiei 112!In atentia angajatorilor care au raportat salariati aflati in Somaj Tehnic! Situatii in care trebuie depusa D112 rectificativaUltimele articole
Acordare abonamente sportive prin Legea 34/2023. Cum vor fi decontate de firme?DECLARATIA 112 in 2023: Ce venituri neimpozabile trebuie trecute in formular?DECLARATIA 112 in 2023: Anumite firme NU vor mai depune formularul pana pe 25 februarie 2023D112 pentru taxe salariale: ANAF a actualizat PDF-ul inteligent, conform Ordinului 165/2023Transportul la si de la locul de munca. Obligatii fiscale declarative si de plata
Mai multe articole despre declaratia 112
Articole similare
Verificare stare d112: Ce trebuie sa stii in ceea ce priveste verificarea depunerii Declaratiei 112
Mai multe articole despre depunere declaratia 112

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"