keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Formular 110: Declaratia de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit retinut la sursa

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 18 Oct. 2017 Exclusiv
Tags: formularul 110, formular 110, impozitul pe venit, d 100, d 112

In situatia in care platitorul de venit a retinut la sursa un impozit in cuantum mai mare decat cel legal datorat, restituirea acestuia se efectueaza de catre platitor, la cererea contribuabilului depusa in termenul de prescriptie a dreptului de a cere restituirea, respectiv in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere dreptul la restituire.

Sumele restituite se regularizeaza de catre platitor cu obligatiile fiscale de acelasi tip datorate in perioada fiscala in care s-a efectuat restituirea prin depunerea declaratiei de regularizare/cererii de restituire -formular 110.
 
Declaratia 110 se depune pentru perioada fiscala in care s-a efectuat restituirea sumelor catre beneficarii de venit si reprezinta:
 
- declaratie de regularizare-in cazul in care impozitul datorat este mai mare decat suma restituita (in urma regularizarii rezulta diferente de plata)
si
- cerere de restituire-in cazul in care suma restituita este mai mare decat impozitul datorat (in urma regularizarii rezulta diferente de recuperat); In acest caz se bifeaza casuta corespunzatoare din formular.
 
Creantele reprezentand impozit pe venit retinut la sursa se regasesc in:
 
- Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat care se declara in formularul 100″Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" sau
- Nomenclatorul "Creante fiscale" carese declara in formularul 112 "Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate".
 
Cum se completeaza si depune declaratia:
 
Pentru fiecare tip de impozit supus operatiunii de regularizare se completeaza in acelasi formular cate un tabel generat cu ajutorul programului de asistenta, corespunzator tipului de impozit, conform instructiunilor de completare prevazute in ordin.
 
Formularul se depune la organul fiscal, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
 
In cazul in care platitorii corecteaza declaratia depusa, declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriindu-se corect toate informatiile din declaratie, si se bifeaza "X" in spatiul special prevazut in acest scop.
 
Observatii:
 
In cazul contribuabililor nerezidenti care depun certificatul de rezidenta fiscala ulterior retinerii la sursa a impozitului de catre platitorul de venit,restituirea si regularizarea se efectueaza chiar daca pentru perioada fiscala in care creanta fiscala restituita a fost datorata s-a ridicat rezerva verificarii ulterioare ca urmare a efectuarii inspectiei fiscale.
 
Pentru impozitul pe venit care se regularizeaza platitorul nu depune declaratie rectificativa (D100, D112).
 
Platitorul are obligatia de a corecta, daca este cazul, declaratiile informative corespunzatoare regularizarii efectuate.
 
Baza legala: art.  170 dinLegea 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala, OPANAF nr. 2779/2017 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 110 "Declaratie de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit retinut la sursa", publicat in Monitorul Oficial 793/06.10.2017
 
Sursa: DGFRP Brasov
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016