keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

ANAF completeaza formularele utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire sau retinere la sursa

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 05 Dec. 2017 Exclusiv
Tags: formular 110, formular 112, asigurari sociale, impozitul pe venit

Agentia Nationala de Administrare Fiscala propune, printr-un proiect de ordin, modificarea si completarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire sau retinere la sursa, dupa cum urmeaza:

- actualizarea Nomenclatorului privind obligatiile de plata la bugetul de stat, anexa la formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" prin introducerea unor noi pozitii pentru declararea impozitului retinut la sursa pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, din arendarea bunurilor agricole, precum si in cazul veniturilor obtinute de persoanele fizice in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica, prevazute la art.125, alin.(8), alin.(8^1) si alin.(9) din Codul fiscal;
 
Astfel, pentru veniturile platite incepand cu data de 1 ianuarie 2018, impozitul retinut la sursa se declara prin completarea si depunerea formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat".
 
- modificarea corespunzatoare a instructiunilor de completare a formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat".
 
Incepand cu data de 1 ianuarie 2018, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.79/2017, au fost aduse o serie de modificari si completari Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.
 
In cazul veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala, din arendarea bunurilor agricole, precum si in cazul veniturilor obtinute de persoanele fizice in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica prevazute la art.125, alin.(8), alin.(8^1) si alin.(9) din Codul fiscal, platitorii de venituri nu mai au obligatia retinerii contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru aceste venituri, fiind eliminata, totodata, obligatia depunerii formularului 112 “Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate".
 
De asemenea, potrivit actului normativ mentionat, au fost modificate conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana juridica romana pentru a aplica regimul de impozitare prevazut de Titlul III din Codul fiscal.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016