Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comunicat MFP: Executia bugetului general consolidat 1.01 - 31.10.2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 26 Nov. 2015 Exclusiv
Tags: buget, mfp, ministerul finantelor, cheltuieli de capital, executia bugetara

Executia bugetului general consolidat pe cele zece luni ale anului 2015 s-a incheiat cu un excedent de 9,04 miliarde de lei, respectiv 1,28% din PIB, fata de excedentul de 1,9 miliarde de lei, respectiv 0,29% din PIB, inregistrat la aceeasi data in anul 2014.



1. Veniturile bugetului general consolidat, in suma de 191,6 miliarde de lei, reprezentand 27,2% din PIB, au fost cu 7,9% mai mari in termeni nominali fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar ca pondere in PIB cu 0,6 puncte procentuale.

S-au inregistrat cresteri fata de aceeasi perioada a anului precedent la incasarile din impozitul pe venit (13,3%), TVA (+11,8%), venituri nefiscale si impozit pe profit (+11,2%), si accize (+7,4%). incasarile din contributii de asigurari sociale au scazut doar cu 1,8% fata de anul anterior. Acestea au fost influentate de reducerea cu 5 pp a contributiilor angajatorilor, cat si de cresterea pe anul 2015 cu 0,5 pp a cotei de contributie catre pilonul II de pensii.

La nivelul administratiilor locale s-au inregistrat cresteri fata de anul precedent la impozite si taxe pe proprietate cu 2,1%, taxe pe utilizarea bunurilor cu 4,8% si venituri nefiscale cu 2,4%.

2. Cheltuielile bugetului general consolidat, in suma de 182,6 miliarde de lei, au crescut in termeni nominali cu 4,0% fata de aceeasi perioada din anul precedent, dar s-au diminuat cu 0,4 pp ca pondere in PIB.

O reducere semnificativa s-a inregistrat in cazul cheltuielilor cu dobanzile (-10,2%) ca urmare a sezonalitatii platilor si a scaderii randamentelor la titlurile de stat.

In paralel, se remarca o crestere semnificativa, cu 36% fata de aceeasi perioada a anului precedent, a cheltuielilor efectuate pentru proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile.

Cheltuielile pentru investitii, care includ cheltuielile de capital, precum si cele aferente programelor de dezvoltare finantate din surse interne si externe, au fost de 22,7 miliarde de lei, respectiv 3,2% din PIB , in termeni nominali cu 11,6% mai mari fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Informatii despre executia bugetara pot fi gasite si pe paginile de Twitter (MFP Romania) si Facebook (www.facebook.com/mfpromania/) ale MFP.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comunicat MFP: Executia bugetului general consolidat 1.01 - 31.10.2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016