keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Legea Split TVA ar putea fi abrogata. Initiativa legislativa a fost inregistrata la Senat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Mai. 2018
Tags: split tva, mecanismul de plata defalcata, tva

Propunerea cu privire la abrogarea Legii Split TVA (Legea nr. 275/2017 pentru aprobarea OG nr. 23/2017 privind plata defalcata a TVA) a fost adusa de mai multi parlamentari liberali, avand ca argument faptul ca masurile anticipate de Guvern pentru eficientizarea mecanismului de plata defalcata a TVA nu au avut efectele scontate, scrie legestart.ro.

Conform documentului referitor la expunerea de motive, prin aplicarea mecanismului platilor defalcate de TVA, "guvernul a anticipat intr-un mod eronat ca aceasta masura va conduce automat la cresterea gradului de colectare a taxei pe valoarea adaugata si la combaterea evaziunii determinate de existenta unor diferente semnificative intre TVA incasata la bugetul de stat si cea declarata in deconturi, depuse de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA".

Dupa implementarea obligatorie a acestui sistem, de la 1 ianuarie 2018, pentru anumite persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA situatia nu s-a modificat considerabil: persoanele impozabile inrolate automat in sistem sunt la fel de putine - aproximativ 18.000, din care 12.000 (adica 66%) sunt agenti economici aflati in insolventa. Mai mult, Guvernul a prevazut o crestere a incasarilor din TVA de la 52.846.030 mii lei in 2017, la 61.308.200 mii lei, adica o crestere cu 8,46 miliarde de lei (peste 16%). Insa, dupa primele doua luni ale anului 2018, executia bugetara arata ca veniturile din TVA au crescut cu doar 7,8% fata de perioada similara a anului trecut, iar "ca urmare a contractiei progresive a comertului cu amanuntul, conform datelor INS din aprilie, este de asteptat ca rata de crestere a veniturilor din TVA sa scada si mai mult", se mai arata in documentul mentionat.

Initiativa legislativa a fost inregistrata la data de 3 mai la Senat, prima camera sesizata a Parlamentului, informeaza legestart.ro.

>> Puteti consulta aici:

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "InfoTVA"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016