Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Program de Guvernare: Cota unica de impozitare, restructurarea ANAF si revizuirea unor acte normative precum legea split TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 25 Oct. 2019
Tags: politici fiscal-bugetare, program de guvernare, restructurare anaf, split tva

Potrivit programului de guvernare, principalele directii de politici economice si bugetare vizeaza mentinerea cotei unice de impozitare, restructurarea ANAF si revizuirea sau corectarea unor acte normative, precum legea split TVA.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a prezentat, joi, colegilor din Biroul National documentul pe care il va depune la Parlament privind programul de guvernare care va fi urmarit in situatia in care guvernul sau va fi investit. Din pucnt de vedere al economiei, politicile fiscale si bugetare urmaresc indeplinirea a trei obiective majore: 
- mobilizarea, prin impozite, taxe si alte venituri, a resursele financiare de care statul are nevoie pentru finantarea exercitarii functiilor sale prevazute prin Constitutia Romaniei si legile in vigoare; 
- sustinerea unui mediu de afaceri favorabil/predictibil si cresterea economica sustenabila; 
- intarirea stabilitatii economiei romanesti, prin atenuarea impactului nefavorabil care poate aparea in evolutia ciclurilor economice.
 
Programul de politici fiscal-bugetare prezentat de premierul desemnat Ludovic Orban are urmatoarele obiective pe termen scurt:
Incheierea exercitiului bugetar pe anul 2019 prin adoptarea unei rectificari bugetare care sa limiteze depasirea tintei de deficit bugetar de 3% din PIB, dar care sa asigure, totodata, resursele bugetare necesare functionarii tuturor institutiilor publice si unitatilor administrativ teritoriale.
Definitivarea proiectelor de legi ale bugetului de stat si bugetului  asigurarilor sociale de stat pentru 2020 cu obiectivul incadrarii in tinta de deficit bugetar de 3% din PIB. De asemenea, se propune definitivarea programului de investitii cu finantare din fondurile publice.
Revizuirea legislatiei din domeniul fiscal si economic pentru corectarea unor acte normative adoptate in ultimii ani si care au impact negativ pentru economie: energie - OUG 114/2018 (si OUG care o modifica-19/2019, 43/2019), telecomunicatii, sectorul bancar, Pilonul 2 de pensii, eliminarea supra-accizei la carburanti, eliminarea supraimpozitarii contractelor de munca part-time, legea split TVA etc
Imbunatatirea performantei companiilor de stat prin aplicarea prevederilor Legii 111/2016 privind guvernanta corporativa, listarea pe piata de capital a unui pachet de actiuni la companiile unde statul este actionar si sprijinirea dezvoltarii 5G a sectorului de telecomunicatii.

De asemenea, se promit reforme structurale in domeniul fiscal si bugetar cu impact pozitiv asupra economiei sustenabile pe termen mediu si lung, precum: restructurarea ANAF, intarirea cooperarii cu autoritatile fiscale din celelalte state membre ale UE, cu Comisia Europeana si cu alte institutii internationale, calibrarea optiunilor de politici fiscale si bugetare, dar si programarea multianuala a investiilor publice, indiferent de sursa de finantare

In ce priveste restructurarea ANAF, in programul de guvernare se arata ca aceasta va fi facuta de asa maniera incat institutia sa isi poata exercita atributiile fara sa fie implicati alti factori politici, sa se axeze pe combaterea evaziunii fiscale si pe promovarea principiului conformarii voluntare in relatia cu contribuabilii.

Sursa: digi24.ro si Mediafax.ro
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Program de Guvernare: Cota unica de impozitare, restructurarea ANAF si revizuirea unor acte normative precum legea split TVA":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016