keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Jianu, despre trecerea contributiilor la angajat: Nu stiu daca cineva din mediul de afaceri a cerut-o

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 14 Nov. 2017 Exclusiv
Tags: trecerea contributiilor, jianu, contributiile sociale, imm-uri, impozitul pe venit

Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), a precizat ca programele de guvernare ale fiecarui guvern in aceasta tara nu ar trebui sa fie unele inventate si paralele cu necesitati, iar in ceea ce priveste mutarea contributiilor de la angajator la angajat nu stiu daca mediul de afaceri a cerut-o.

"Programele de guvernare ale fiecarui guvern in aceasta tara nu ar trebui sa fie unele inventate si paralele cu necesitati si rigori. Dau un exemplu concret, si anume aceasta mutare a contributiilor de la angajator la angajati. Nu stiu daca cineva din mediul de afaceri a cerut-o. Atunci cand faci o politica publica si o pui in aplicare, ea trebuie sa vina ca urmare a unei cerinte, sa rezolve o problema, sa fie usor de pus in practica si sa nu coboare de la Guvern. Ceea ce vreau sa spun este ca fiecare program de guvernare ar trebui sa fie, de fapt, doua rapoarte: Raportul Competitivitatii Index si Raportul Doing Business. Pe baza acestor rapoarte am construit, de altfel, si ideile din Programul de Guvernare al mediului de afaceri, preluate de actuala coalitie. Trebuie sa ne ferim de a crea forme fara fond. Plecam de la un lucru foarte consistent, dar nu il ducem la capat", a spus Jianu, citat de Agerpres.
 
De asemenea, acesta a subliniat ca procesul de inovare in politicile publice ar trebui sa porneasca de la desfiintarea "mutatului de hartii".
 
"In spatiul public ati auzit discutandu-se despre un Fond Suveran al Romaniei. Avem aici o lista intreaga de investitii cu potential impact important si masurat in economie. Inovarea, in Romania, trebuie sa atinga toate aspectele societatii romanesti, cu precadere pe accentul politicilor publice. Este nevoie, insa, si de un ecosistem care sa asigure ca procesul de inovare e in concordanta cu ceea ce se intampla in politicile publice. Zilele trecute stateam de vorba cu cineva care imi spunea: "Domnul Jianu, ati observat ca, daca va uitati zece oameni pe strada, sapte dintre ei au o hartie in mana?". O iau de undeva sau o duc undeva... Cred ca de aici ar trebui sa pornim cu ceea ce inseamna procesul de inovare in politicile publice. Estonia este un exemplu de buna practica in acest sens. O tara ex-comunista a reusit o transformare uriasa", a afirmat presedintele CNIPMMR, informeaza Agerpres.
 
Guvernul a aprobat, pe 8 noiembrie, prin modificarea Codului fiscal, o serie de masuri privind impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit si contributiile sociale. - OUG 70/2017
 
Autoritatile au decis trecerea contributiilor sociale de la angajator la angajat si diminuarea impozitului pe venit de la 16% la 10%.
 
De la 1 ianuarie 2018, nivelul contributiilor platite pentru salariul brut urmeaza sa scada cu doua puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, insa din totalul de 22,75% contributii datorate de angajator, 20 de puncte se transfera catre salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contributii retinute de angajator in numele salariatului, iar contributiile ramase in sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (dupa transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% si vor acoperi riscurile de somaj, accidente de munca, concediu medical, creante salariale.
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016