Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Codul fiscal se modifica! 8 schimbari importante

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 27 Oct. 2017 Exclusiv
Tags: impozitul pe cifra de afaceri, impozitul pe venit, contributiile sociale

La finalul sedintei de Guvern de joi, ministrul de finante, Ionut Misa, a anuntat mai multe masuri care ar urma sa modifice dramatic sistemul de impozitare actual. Vorbim, in principal, de o reducere a impozitului pe venit si de aplicarea impozitului pe cifra de afaceri in locul impozitului pe profit pentru firmele cu cifra de afaceri sub un milion de euro.

In aceeasi zi, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca, de la 1 ianuarie 2018, salariul minim pe economie va creste de la 1.450 lei la 1.900 lei, incluzand insa trecerea contributiilor sociale in sarcina angajatilor. De la aceeasi data ar urma sa creasca si indemnizatia minima de crestere a copilului, informeaza Digi24.ro. 
 
Ministrul muncii a anuntat si ca va creste salariul minim pe economie in paralel cu reducerea contributiei la Pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,7%. 
 
Iata care sunt cele mai importante masuri anuntate in sedinta de Guvern:
 
1. Scade impozitul pe venit de la 16% la 10%. Reducerea se aplica si pentru veniturile din activitati independente, pe pensii (sumele care depasesc 2.000 de lei/luna), pe veniturile din chirii, dobanzi si activitati agricole.
 
2. Se majoreaza cu 60% deducerile personale pentru romanii cu salarii mici. Pentru cei cu salariul minim pe economie, suma scutita de impozit va creste de la 300 de lei la 510 lei, anunta aceeasi sursa. Pentru cei care au copii sau alte persoane in intretinere, se mai adauga o suma de 160 de lei (fata de 100 de lei, cat este in prezent) pentru fiecare copil/persoana in intretinere.
 
3. Se reduc contributiile sociale care trec, totodata, in sarcina angajatilor. Contributiile scad cu doua puncte procentuale: de la 39,25% pana la 37,25%. Din acestea, 2,25% vor fi platite de angajator (pentru a acoperi riscurile de somaj, concedii medicale, creante salariale) si se va numi "contributie asiguratoare pentru munca"). Vorbim, de fapt, de o redenumire a TAXEI DE SOLIDARITATE care, odata cu aceasta reformulare, se si majoreaza la 2,25%. Restul, de 35%, va fi in sarcina angajatului.
 
 
4. Se reduc contributiile pentru conditiile deosebite sau speciale de munca. Pentru conditii deosebite de munca, CAS va scadea la 31,3% la 29%. Pentru conditii speciale de munca, CAS va scadea de la 36,3% la 33%.

Vedeti aici lista completa a modificarilor!
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Codul fiscal se modifica! 8 schimbari importante":
Rating:

Nota: 2.38 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016