Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Presedintele CNIPMMR: Scaderea TVA-ului la 5% pentru anumite servicii ar putea afecta antreprenorii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 10 Oct. 2018
Tags: impactul scaderii tva, tva 5% in turism, efectele negative ale reducerii tva

Scaderea TVA la 5% in turism, nu este o masura ceruta de hotelieri, ci doan un concurs populist, fara studiu de impact, este de parere presedintele Consiliului National pentru intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu.

"Consider ca e un concurs. Eu am facut TVA de 9% in turism, dar atunci avea sens, logica. Nu aveai cum sa vinzi un salam dimineata cu un TVA, iar la pranz cu altul. Cred ca e un concurs de cine scade taxele mai mult. Culmea, hotelierii nu au cerut aceasta scadere. Pentru ca scaderea unor taxe la nivel central se poate regasi in cresterea unor taxe locale. Ce ii convine unui antreprenor de pe litoral ca ii scade TVA-ul cu 4%? El aparent incaseaza mai mult, dar primaria locala nu mai primeste de la MFP banii pe care ii primea pentru ca se incaseaza mai putin la buget cu 4%. La nivel local, antreprenorului din turism ii pot creste impozitul pe hotel de doua, trei ori. Si atunci antreprenorul plateste de fapt dublu, chiar daca aparent fiscalitatea scade", a subliniat Florin Jianu, marti, in cadrul unei conferinte de specialitate.

Potrivit acestuia, pentru ca masura sa aiba efecte pozitive, erau necesare studii de impact inainte ca modificarea actului normativ sa fie adoptata. Presedintele CNIPMMR a precizat chiar ca intentioneaza sa ceara ca toate legile sa aiba la baza un studiu de impact discutat si cu comunitatea de afaceri.

Declaratiile au fost facute in contextul in care Guvernul a adoptat, joi, 4 octombrie, reducerea TVA la 5% pentru servicii de cazare, de restaurant si de catering, precum si pentru utilizarea facilitatilor sportive, a parcurilor de distractii si recreative. De asemenea, in actul normativ adoptat se prevede si eliminarea redeventei pentru apa geotermala si apa minerala naturala, utilizata la buvetele publice.  
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Presedintele CNIPMMR: Scaderea TVA-ului la 5% pentru anumite servicii ar putea afecta antreprenorii":
Rating:

Nota: 2.67 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016