Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Conferinta Finantari pentru IMM-uri si intreprinderi sociale prin programele operationale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 04 Iul. 2017 Exclusiv
Tags: imm-uri, florin jianu, tva, cota tva, evaziunea tva

Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si cu sprijinul BCR, a organizat astazi, 30 iunie, conferinta "Finantari pentru IMM-uri si intreprinderi sociale prin programele operationale".

Conferinta, care a adunat peste 150 de participanti, a avut ca scop prezentarea instrumentelor financiare alocate IMM-urilor si intreprinderilor sociale prin programele operationale, identificand mecanismele de valorificare a acestora.
 
Evenimentul s-a axat asupra urmatoarelor tematici:
 
Prezentarii instrumentelor financiare dedicate IMM-urilor
Prezentarii instrumentului FEIS
Identificare de bune practici in valorificarea opotunitatilor de finantare europene
Propuneri si recomandari de crestere a gradului de absorbtie a fondurilor europene
Prezentarea Programul Operational Initiativa pentru IMM-uri (POIMM)
Conferinta s-a bucurat de prezenta urmatarelor oficialitati:
 
Florin JIANU, Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania
Rovana PLUMB, Ministru, Ministerul Fondurilor Europene
Ilan LAUFER, Ministru, Ministerul pentu Mediul de Afaceri, Comert si
Antreprenoriat
 
Victor NEGRESCU, Ministru delegat pentru Afaceri Europene
Eugen Orlando TEODOROVICI, Senator
Univ. Dr. Ovidiu NICOLESCU, Presedinte de onoare, CNIPMMR
Mihaela TOADER, Director general, MDRAPFE
Stefan BUCIUC, Social banking, BCR
Oleg MORARU, CEO, Bee Credit
 
In urma conferintei, s-au evidentiat problemele cu care se confrunta IMM-urile in accesarea fondurilor europene, identificandu-se o serie de solutii si alternative, s-au prezentat cele mai eficiente instrumente financiare alocate Romaniei prin intermediul programelor operationale si s-au concretizat demersurile viitoare pe care reprezentantii mediului guvernamental le vor realiza in utilizarea eficienta a instrumentelor financiare de catre IMM-uri, realizandu-se o serie de propuneri si recomandari de crestere a gradului de absorbtie a fondurilor europene si operationalizare a instrumentelor financiare din fonduri europene.
 
In cadrul evenimentului, Florin Jianu, a mentionat "Conferinta de astazi isi propune prezentarea instrumentelor financiare disponibile prin programele operationale 2014-2020, in suma totala de 580,45 milioane de euro, ce vor atrage multiplicat finantari de 1,5 miliarde de euro. Sunt instrumente diverse de finantare pornind de la credite garantate, credite de partajare a riscului, equity sau microfinantare. Acestea se adreseaza tuturor tipurilor de companii, de la IMM-uri la firme medii sau mari, din diverse domenii, din mediul rural sau urban. Reprezentantii mediului de afaceri cer operationalizarea de urgenta a acestor fonduri".
 
Mesajul doamnei Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene
 
"Va transmit cateva mesaje cu privire la modul in care vrem sa guvernam in continuare, inclusiv cu privire la instrumentele financiare de care are nevoie mediul de afaceri. Vrem o deschidere si o transparenta totala, dar vrem si o simplificare a procedurilor. Pana in momentul de fata, avem platite facturi de 800 milioane de euro. Misiunea de Audit si de creditare in baza regulamentelor europene este respectata de tot ceea ce inseamna componenta de Fonduri Europene din Ministerul Dezvoltarii, m-am opus cu fermitate la autoritatile de auditare care cer cat mai multe autorizari suplimentare fata de ceea ce cer autoritatile europene. Vrem ca fondurile europene sa fie cat mai aproape de mediul de afaceri. Vrem sa debirocratizam, pentru ca este inadmisibil ca, in calitate de beneficiar, sa completezi nu-stiu-cate criterii si cerinte. (…)  Nu vom mai solicita toate avizele si autorizatiile la depunerea aplicatiilor, ci la momentul contractarii efective."
 
Ilan Laufer, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
 
" Este prima conferinta la care particip in calitate de ministru. Va garantez ca veti avea o relatie cu ministerul cum nu a mai fost pana in acest moment, bazata pe colaborare si deschidere totala. Guvernul din care fac parte este guvernul asupra caruia planeaza cea mai mare presiune din ultimii 20 de ani sa livreze promisiunile asumate.  Va aduc cateva vesti din programul de guvernare: vom extinde cota TVA de 5% pentru programul Prima Casa, este la nivel de proiectie, ne dorim sa fie aceasta cota de 5% pentru apartamente de pana in 120 mp, dar sa se aplice tuturor celor care doresc sa achizitioneze o astfel de proprietate, nu doar la prima achizitie. Propunere de reducere a impozitului pe venit, care va scadea in 2018 la 10%. De la 1 septembrie va intra in vigoare un cont destinat platii de TVA. Dorim sa reducem evaziunea pe TVA, pierdem anual intre 16-20 miliarde de lei. De la 1 septembrie vom crea contul SPLIT-VAT, cont separat de TVA prin care se va lucra cu TVA, din acest cont nu se pot retrage banii, va fi destinat doar pentru incasarea si virarea TVA."
 
Partenerul principal al evenimentului a fost BCR care, in cadrul evenimentului a precizat " BCR si-a propus sa aiba rolul de integrator si finantator al economiei sociale si intentia noastra este de a pune la masa actorii sociali relevanti, autoritati publice, antreprenori si companii, in asa fel incat sa cream un ecosistem sustenabil pentru prosperitatea romanilor. Prin programul nostru de social banking vrem sa aducem si in Romania ce a reusit Erste Group Bank pana in prezent pe acest segment si sa adaptam oferta noastra de solutii practice de produse financiare in beneficiul actorilor economiei sociale prin incluziunea financiara a persoanelor cu venituri reduse, a primilor antreprenori si a organizatiilor cu impact social."
 
Partenerii media ai evenimentului au fost: Agerpres, Bursa, Centrul de presa, Legal magazin, National TV, Risco si Top business.
 
 
Sursa: CNIPMMR
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Conferinta Finantari pentru IMM-uri si intreprinderi sociale prin programele operationale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016