Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Presedintele CNIPMMR: IMM-urile in dificultate au nevoie urgent de scheme de ajutor de stat!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 12 Mar. 2020
Tags: cnipmmr, imm, ajutor de stat, covid-19

Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu, sustine ca IMM-urile din Romania au nevoie de sprijin economic pentru impactul COVID-19. Acesta a subliniat ca este nevoie de scheme de ajutor de stat care sa sprijine plata salariilor, in cazul anumitor firme care se afla in dificultate in aceasta perioada, cum ar fi cele din turism, transporturi sau constructii de masini.

"In primul rand ar trebui sa ajutam, in aceasta perioada, firmele care au angajati care se afla in dificultate, daca vorbim concret, de turism, de transporturi, de domeniul constructiilor de masini. In aceste domenii care sunt afectate imediat putem sa construim niste scheme de ajutor de stat care sa ajute, practic sa sprijine, plata salariilor. Ministrul Finantelor a discutat despre posibilitatea schimbarii termenului de plata pentru contributii, pentru intreprinderile mici si mijlocii, amanarea cu o luna sau doua de zile, acestea fiind niste masuri concrete. Alte tipuri de masuri pe care noi le-am identificat (noi cei de la intreprinderile mici si mijlocii am propus aceste masuri, sa vedem daca ele vor fi puse in practica): am spus ca firmele, scazandu-le in acest moment comenzile si contractele comerciale, au nevoie de capital de lucru. Capitalul de lucru se poate realiza prin niste imprumuturi cu dobanda zero, cu garantii de la stat, astfel incat statul pune un leu si sistemul de multiplicare ajuta mult mai multe firme", a explicat presedintele CNIPMMR Florin Jianu.

La inceputul saptamanii, Consiliul National al IMM-urilor arata ca IMM-urile solicita o actiune rapida din partea institutiilor publice pentru a evita criza.

Acesta arata ca este necesara o actiune rapida pe mai multe domenii:

1.  Utilizarea de instrumente financiare pentru a asigura lichiditatea si pentru a furniza capital de lucru prin utilizarea normelor existente privind ajutoarele de stat. Posibilitatile sunt oferite de reglementarile de minimis sau de schemele de salvare si restructurare.

2.  Alocarea de fonduri disponibile din cadrul financiar 2014-2020 catre furnizarea de capital de lucru IMM-urilor.

3.   Crearea de mecanisme care sa ofere asistenta IMM-urilor aflate in dificultate.

4. Orientarea bugetului Romaniei spre investitii imediate in economie prin modificarea legislatiei privind achizitiile publice pentru a da posibilitatea IMM-urilor de a avea acces mai facil.

5.  Modificarea legislatiei privind Codul Muncii si flexibilizarea cadrului legislativ: muncia temporara, work from home, tele-munca etc.

6. Oferirea de facilitati prin prelungirea termenelor cu platile impozitelor si contributiilor sociale.

7. Operationalizarea de instrumente specifice domeniilor aflate in dificultate in acest moment:
– Oferirea imediata a voucherelor de vacanta,
– Regandirea schemelor privind expozitiile si targurile si oferirea de capital de lucru IMM-urilor care desfasoara activitati de export,
– Acordarea de subventii pentru plata salariilor in domeniul transporturilor;

“In aceste momente dificile, Romania are nevoie de solidaritate sociala si economica, sa folosim toate resursele umane si profesionale pentru a depasi aceasta perioada critica. IMM-urile sunt cele mai vulnerabile, dar si cele capabile sa sustina economia Romaniei, de aceea este imperios necesar sa luam o serie de masuri care sa ne pregateasca pentru preintampinarea unei crize. Am incredere ca vom reusi sa depasim aceasta perioada dificila si ca impreuna vom dovedi ca suntem solidari si puternici”, spunea atunci Florin Jianu, presedinte CNIPMMR.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Presedintele CNIPMMR: IMM-urile in dificultate au nevoie urgent de scheme de ajutor de stat!":
Rating:

Nota: 4.1 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016