Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 22 Iun. 2021 Exclusiv
Comisia Europeana a introdus certificatul digital al UE privind COVID, document care va facilita libera circulatie a cetatenilor in UE, in conditii de siguranta, pe durata pandemiei de COVID-19.
Certificatul va fi introdus in statele membre ale UE, care pot deja sa il emita si sa il utilizeze. El va deveni disponibil in toate statele membre ale UE incepand cu 1 iulie 2021.
Ce este certificatul digital al UE privind COVID?
Certificatul digital privind COVID este o atestare a faptului ca o persoana:
-a fost vaccinata impotriva COVID-19
-s-a testat si are un rezultat negativ
-a avut COVID-19 si s-a vindecat
Principalele caracteristici ale certificatului
-format electronic si/sau tiparit
-cod QR

PFA II IF 2022 Taxe Impozite Deduceri Contributii

Cartea verde a Contabilitatii 2022 varianta online

Cartea verde a contabilitatii 2022 varianta tiparita
-gratuit
-in limba nationala si in limba engleza
-sigur si securizat
-valabil in toate tarile UE
Cum veti putea obtine certificatul?
Autoritatile nationale raspund de emiterea certificatului. Acesta ar putea fi emis, de exemplu, de centrele de testare sau de autoritatile sanitare sau direct prin intermediul unui portal de e-sanatate.
Versiunea electronica poate fi stocata pe un dispozitiv mobil. Veti putea solicita si o versiune tiparita. Ambele vor avea un cod QR care contine informatii esentiale, precum si un sigiliu digital, pentru a garanta autenticitatea certificatului.
Statele membre au convenit asupra unui design comun care poate fi utilizat pentru versiunile electronice si pe suport de hartie cu scopul de a facilita recunoasterea.
Cum va sustine certificatul libertatea de miscare?
Certificatul digital al UE privind COVID va fi acceptat in toate statele membre ale UE. El va permite ca unele restrictii aflate in vigoare in prezent sa fie ridicate in mod coordonat.
In timpul calatoriei, titularul certificatului digital al UE privind COVID ar trebui, in principiu, sa fie scutit de restrictiile privind libera circulatie: statele membre ar trebui sa se abtina sa ii impuna restrictii suplimentare de calatorie, cu exceptia cazului in care acestea sunt necesare si proportionale pentru protectia sanatatii publice.
Intr-un astfel de caz, de exemplu ca reactie la noi variante ale virusului care suscita ingrijorare, statul membru respectiv ar trebui sa notifice Comisia si toate celelalte state membre si sa justifice aceasta decizie.
Cum va functiona certificatul?
Certificatul digital al UE privind COVID contine un cod QR cu o semnatura digitala care il protejeaza impotriva falsificarii.
Atunci cand se verifica certificatul, se scaneaza codul QR si se verifica semnatura.
Fiecare organism emitent (spital, centru de testare, autoritate sanitara etc.) are propria sa cheie de semnatura digitala. Toate acestea sunt stocate intr-o baza de date securizata din fiecare tara.
Comisia Europeana a creat un portal pe care se va putea verifica autenticitatea tuturor semnaturilor inscrise pe aceste certificate, peste tot in UE. Datele cu caracter personal ale detinatorului certificatului nu trec prin portal, deoarece nu sunt necesare pentru a se verifica semnatura digitala. De asemenea, Comisia Europeana a ajutat statele membre sa dezvolte programe informatice si aplicatii nationale pentru a emite, stoca si verifica certificatele si le-a sprijinit in demersurile necesare inscrierii pe portal.
Sursa: Comisia Europeana

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Incepand cu data de 1 iulie va deveni disponibil Certificatul Verde Covid. Cum poate fi obtinut documentul":
Rating:
Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Rating:
Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Articole similare
Incepand de astazi, CERTIFICATUL VERDE COVID este OBLIGATORIU pentru a putea trece frontierele UE fara a sta in carantinaCetatenii care nu sunt inca vaccinati vor putea calatori in alta tara din UE?
Mai multe articole despre certificatul verde covid
Articole similare
Formularul 600 poate fi depus electronic prin Spatiul Privat VirtualPana cand mai poti redirectiona 2 la suta din impozitul pe venitANAF: Termenul-limita pentru formularul 200 este 25 mai 2016Precizari privind certificatul digital calificat pentru semnatura electronicaDepunerea situatiilor financiare fara CERTIFICAT DIGITAL. Comunicat MFPUltimele articole
Operatorii economici cu exercitiu financiar diferit de anul calendaristic depun raportarile contabile pana pe 16 august 2022Raportarile contabile la 30 iunie 2022 urmeaza a fi depuse pana cel mai tarziu la data de 16 august 2022Cum pot accesa persoanele fizice si juridice serviciul de programari online la ANAFTermene limita pentru depunerea situatiilor financiare anuale 2021Pentru a transmite declaratii on-line, persoanele autorizate trebuie sa se inregistreze in sistem si sa depuna D150
Mai multe articole despre certificat digital

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"Modificari TVA aparute in 2022. Top 6 Studii de caz"