Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 15 Sep. 2020 Exclusiv
Autoritatea de Management pentru Programul Operational Competitivitate din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a publicat ghidul aferent actiunii 3.1.1. Sprijin pentru IMM-uri in vederea depasirii crizei economice generate de pandemia COVID - 19 si anunta deschiderea apelului de proiecte.
Beneficiarul acestui apel de proiecte este Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri in parteneriat cu Agentiile Regionale pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului si Serviciul de Telecomunicatii Speciale
Liderul de parteneriat este responsabil cu depunerea proiectului, coordonarea activitatilor pentru implementarea proiectului, raportarea catre AM POC.
Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) va avea rolul de administrator tehnic al sistemului informatic de gestionare a schemei de ajutor stat.
Cererea de finantare va putea fi depusa in sistemul MySMIS in perioada 11 – 30 septembrie 2020.
Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA) in parteneriat cu Agentiile pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului (AIMMAIPE), in baza contractului de finantare ce va fi incheiat cu AM POC, va gestiona procesul de selectie, contractare, autorizare cheltuieli, plata si monitorizare a urmatoarelor forme de sprijin pentru IMM-uri:

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor

Cartea neagra a controlului fiscal

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2023
â— Microgranturi in suma fixa pentru capital de lucru – 100 milioane euro, din care 85 milioane euro fonduri europene si 15 milioane euro din cofinantarea de la bugetul de stat;
â— Granturi pentru capital de lucru – 350 milioane euro, din care 265 milioane euro fonduri europene, 42,5 milioane euro de la bugetul de stat si contributie beneficiari – 42,5 milioane euro;
â— Granturi pentru investitii in activitati productive – 550 milioane euro, din care 415,87 milioane euro fonduri europene, 62,38 milioane euro – de la bugetul de stat si 71,74 milioane euro – contributia beneficiarilor .
Ajutorul de stat in cadrul acestei scheme este acordat in toate cele 8 regiuni ale Romaniei in sectoare de activitate dupa cum urmeaza:
â— Masura 1 – sprijina intreprinderile mici si mijlocii care fac dovada prin situatiile financiare depuse ca nu detin salariati cu contract individual de munca la data de 31 decembrie 2019, cu exceptia sectoarelor mentionate la pct. 9.2, PFA/CMI, daca au fost implicate in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor diagnosticati cu COVID-19 precum si PFA,-urile si ONG-urile cu activitate economica in unul din domeniile de activitate prevazute in Anexa nr. 1 ( la schema de ajutor de stat);
â— Masura 2 – Lista sectoarelor eligibile este prezentata in Anexa nr. 2 (la schema de ajutor de stat);
â— Masura 3 – Lista sectoarelor eligibile este prezentata in Anexa nr. 3 (la schema de ajutor de stat).
Sursa: MFE

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Ghidul aferent actiunii de sprijin pentru IMM-uri in vederea depasirii crizei economice, publicat de Ministerul Fondurilor Europene":
Rating:
Nota: 4.75 din 5 din 4 voturi
Rating:
Nota: 4.75 din 5 din 4 voturi
Articole similare
OUG 48/2021. Se muta bugetul de la Masura 3 la Masura 2 pentru plata granturilor de capital de lucruMasurile anticriza vor fi sustinute de instrumentul de urgenta Next Generation EU, in valoare de 750 miliarde euroSPRIJIN PENTRU IMM-URI de la GuvernSchema de ajutor de stat pentru sprijinirea IMM-urilor a fost modificata (Ordinul 1586/3678/2020)IMM-urile trebuie sa depuna o cerere de finantare pana la data de 30 noiembrie 2021 pentru a intra in posesia schemei de ajutor de statUltimele articole
MONOGRAFII contabile pentru SRL-uri: compensatia la energia electrica (OUG 118/2021) si reducerea la pretul benzinei (OUG 106/2022)Noi modificari de la Guvern. Organismele publice si IMM-urile, incurajate sa utilizeze eficient energia10 milioane de lei pentru lansarea unor programe anuale de SPRIJIN PENTRU IMM-URI
Mai multe articole despre sprijin pentru imm-uri

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"