Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

IMM-urile trebuie sa depuna o cerere de finantare pana la data de 30 noiembrie 2021 pentru a intra in posesia schemei de ajutor de stat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Aug. 2021 Exclusiv
Tags: schema de ajutor de stat, sprijin pentru imm-uri, teremen limita

Ordinul nr. 803/2021 pentru completarea Schemei de ajutor de stat - Sprijin pentru IMM-uri in vederea depasirii crizei economice generate de pandemia de COVID-19, aprobata prin Ordinul ministrului investitiilor si proiectelor europene nr. 690/2021 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 752 din 02 august 2021.

Conform actului normativ, schema de ajutor de stat -sprijin pentru IMM-uri- a fost completata. 

Astfel, beneficiarii de ajutor de stat trebuie sa depuna o cerere de finantare pana la data de 30 noiembrie 2021 pentru a intra in posesia banilor.

Incheierea contractelor de finantare trebuie sa se faca pana la data de 31 decembrie 2021.

Valoarea maxima a ajutorului este echivalentul in lei al sumei de 2.000 euro/beneficiar de ajutor de stat, acordabil o singura data, intr-o singura transa, sub forma de cost unitar.
 
Beneficiarii de ajutor de stat ai masurii sunt:
a) IMM-uri care fac dovada prin situatiile financiare depuse ca nu detin salariati cu contract individual de munca la data de 31.12.2019;
b) PFA/intreprinderi individuale/intreprinderi familiale, alti profesionisti care desfasoara profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege si ONG-uri cu activitate economica in unul din domeniile de activitate prevazute;
c) persoanele fizice autorizate/cabinete medicale individuale din domeniul sanatatii, daca au fost implicate in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor diagnosticati cu COVID – 19, care nu au beneficiat de stimulentul medical acordat in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor masuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a raspandirii coronavirusului COVID – 19, pe perioada starii de urgenta, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 82/2020.
 

Extras din Ordin:


ministrul investitiilor si proiectelor europene emite prezentul ordin.
Art. I. -
Schema de ajutor de stat - Sprijin pentru IMM-uri in vederea depasirii crizei economice generate de pandemia de COVID-19, aprobata prin Ordinul ministrului investitiilor si proiectelor europene nr. 690/2021, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 654 din 1 iulie 2021, se completeaza dupa cum urmeaza:
- La punctul 5 - Durata si bugetul schemei, dupa subpunctul 5.1 se introduce un nou subpunct, subpunctul 5.11, cu urmatorul cuprins:
 
"
5.11. Beneficiarii de ajutor de stat trebuie sa depuna o cerere de finantare pana la data de 30 noiembrie 2021, iar incheierea contractelor de finantare trebuie sa se faca pana la data de 31 decembrie 2021".
 
Art. II. -
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "IMM-urile trebuie sa depuna o cerere de finantare pana la data de 30 noiembrie 2021 pentru a intra in posesia schemei de ajutor de stat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016