Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 10 Iun. 2020 Exclusiv
Ministerul Finantelor Publice a informat recent, printr-un comunicat de presa, ca masurile anticriza la nivel european vor fi sustinute de instrumentul de urgenta Next Generation EU in valoare de 750 miliarde de euro.
Instrumentul de urgenta Next Generation EU, in valoare de 750 miliarde de euro, care va mari temporar capacitatea financiara a bugetului UE prin fonduri obtinute de pe pietele financiare a intrat in dezbaterea celor 27 de ministri de finante la videoconferinta Consiliului Economic si Financiar (ECOFIN), din 9 iunie.
”Next Generation EU este un instrument de redresare economica ambitios, pe care trebuie sa il punem in practica rapid si eficient”, a spus ministrul finantelor publice, Florin Citu.
Ca plusuri ale instrumentului propus de CE, Florin Citu a mentionat ponderea granturilor (500 de miliarde euro), concentrarea pe principalele provocari cu care se confrunta Uniunea Europeana si solutionarea acestora prin reforme structurale si investitii.
Exista insa si aspecte care mai necesita analiza si este crucial ca discutiile sa nu fie indelungate, pentru a putea accesa fondurile cat mai curand posibil.
”Cheia de alocare pentru statele membre, calendarul de angajare a fondurilor, relationarea cu Semestrul european si evitarea unui proces birocratic indelungat, conditiile de restituire a imprumuturilor angajate de catre Uniunea Europeana sunt, in opinia noastra, elemente care trebuie analizate cu atentie pentru ca instrumentul de redresare sa isi atinga scopul, iar rezultatele obtinute sa fie cat mai bune si mai echitabile”, a adaugat ministrul finantelor publice, Florin Citu.
Next Generation EU este un instrument disponibil pentru o perioada determinata, pana in 2024, si va fi utilizat doar pentru masurile de reactie la criza. Este structurat pe trei piloni, care acopera un spectru larg de la investitii, reforme, redresarea pietei muncii, sprijin pentru IMM-uri si pentru recapitalizarea companiilor, tranzitia spre o economie ecologica (inclusiv in agricultura), consolidarea securitatii in domeniul sanatatii si pregatirea pentru eventuale crize sanitare etc.

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Cartea verde a contabilitatii 2023 varianta tiparita

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Cele 750 de miliarde de euro vor fi imprumutate de pe pietele financiare de catre UE prin Comisia Europeana, iar modalitatea de rambursare urmeaza sa fie decisa. Circa 500 de miliarde de euro vor fi alocati sub forma de granturi, restul fiind imprumuturi ce pot fi acordate statelor membre in conditii de cost triplu A. Creditele luate de catre UE pentru instrumentul de redresare Next Generation se propune sa fie cu o scadenta medie de 20 de ani si o perioada de gratie de 7 ani.
La finalul reuniunii Ecofin, Presedintia croata a prezentat o informare cu privire la aprobarea concluziilor Consiliului referitoare la recomandarile specifice de tara 2020 si la opiniile Consiliului privind programele de stabilitate sau de convergenta.
Sursa: MFP

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Masurile anticriza vor fi sustinute de instrumentul de urgenta Next Generation EU, in valoare de 750 miliarde euro":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Articole similare
Noutati Legislatie Fiscala 24-28 mai 2009 - Monitorul OficialProgramul „IMM Leasing de echipamente si utilaje†a fost publicat in Monitorul Oficial (OUG 118/2020)Noutati legislatie Fiscala 04-08 august 2008 - Monitorul OficialMFP anunta sprijin substantial pentru IMM-uri, de pana la 1,38 miliarde de euroUE continua masurile de combatere a crizei din zona euroUltimele articole
Marcel Bolos: Din 15 septembrie peste 2 milioane de gospodarii vor primi o noua transa de 700 lei pe cardurile de energieGhidul situatiilor speciale necesar beneficiarilor sprijinului de 1.400 lei pentru plata facturilor la utilitatiNoi masuri sociale de la 1 ianuarie 2023, conform OUG 168/2022: majorarea punctului de pensie, SPRIJIN FINANCIAR pensionari, taxare pensii militareIMM-urile si firmele mari din mai multe domenii pot beneficia de schema de ajutor de stat HoReCa 2. Criterii de eligibilitateRomania a solicitat oficial BEI cofinantare de 4 miliarde de euro pentru investitii in sanatate si transport
Mai multe articole despre sprijin financiar

Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"