Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fara ca acest lucru sa ma mire neaparat, am constatat ca uninominalii au avut orice alta treaba de-a lungul si de-a latul campaniei electorale in afara unei discutii reale, argumentate despre ...
Fara ca acest lucru sa ma mire neaparat, am constatat ca „uninominalii“ au avut orice alta treaba de-a lungul si de-a latul campaniei electorale in afara unei discutii reale, argumentate despre macroeconomie si despre masurile obligatorii ce se cer luate pentru a diminua efectele actualei crize financiare mondiale.
Nu-i vorba, despre „criza“ am tot auzit. Nimeni nu s-a obosit, insa, s-o explice pe intelesul tuturor. Niciun candidat nu a vorbit concret despre masuri anticriza. Polemicile, ca intotdeauna, au reprezentat un pur „show“ steril.
N-am auzit nimic, de pilda, despre cresterea inflatiei, reducerea cheltuielilor bugetare sau marirea fiscalitatii.
In conditiile in care cele trei variante sunt cam... singurele trei posibile pentru 2009! N-am asistat la nicio dezbatere referitoare la TVA, de pilda. Este oportuna cresterea sau, dimpotriva, diminuarea TVA in 2009?
Cel mai grav lucru, insa, este altul. Nu suntem inca „europeni“ cu adevarat. Nu aducem in discutie dezbaterile si hotararile din cadrul UE. De cate ori ati auzit vorbindu-se in ultimele saptamani, de pilda, despre decizia ministrilor de finante europeni pe tema reducerii ratei standard a TVA?
Ei bine, daca n-au facut vorbire „uninominalii“ despre aceasta chestiune, facem noi acum: ministrii au decis ca nu este genul de masura care ar trebui implementata la nivel comunitar. Ei au transferat problema catre sefii de stat si de guvern, care se vor intalni in luna decembrie si vor discuta despre reducerea TVA la produsele verzi si la servicii care presupun munca intensiva.
Aceste propuneri se afla in planul Comisiei de relansare economica, care trebuie adoptat de catre statele membre ale Consiliului.
Vom reveni cu informatii cu privire la decizia luata.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Acest articol este preluat din
Revista Romana de
TVA nr. 12 din decembrie 2008. Avand peste 3500 de abonati platitori,
Revista Romana de TVA reprezinta solutia tuturor intrebarilor de
TVA la care nu ati gasit raspuns pana acum. Pentru a va convinge, va oferim posibilitate de a descarca gratuit numarul din
noiembrie al
Revista Romana de TVA.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Locul prestarilor de servicii conform Directivei a 8- a C.E. din 12 februarie 2008Cum se inregistreaza in contabilitate TVA virat de furnizor?Studiu de caz: Anulare cod de inregistrare in scopuri de TVA si ajustarea sumei TVA deduseCote de TVA aplicate in diverse situatii de livrare a marfii. Cum facem selectia de la 1 septembrie?TVA aferenta. Achizitii prestari servicii din AustriaUltimele articole
Depasire plafon TVA de 300.000 lei. Cum se face inregistrarea in scopuri de TVASAF-T, obligatoriu de la 1 ianuarie 2025 pentru contribuabilii mici. Ce perioada de gratie se aplicaE-Factura in 2025. Ce noutati se aplica pentru E-Factura in acest anCum se face trecerea de la TVA trimestrial la TVA lunar in 2025Controale ANAF: 1,96 milioane lei sume stabilite suplimentar in luna decembrie 2024Articole similare
Bilant Fidelis 2023: 5.000 donatori de sange au investit peste 522 milioane lei Impozitul pe constructii in 2015Functionarea Comisiei fiscale centrale. Vezi noul ordin care schimba regulile!Aspecte privind achizitii de servicii de la persoane din afara Comunitatii. Ce obligatii privind TVA-ul apar?Executia bugetului general consolidat in primele patru luni ale anuluiUltimele articole
Declaratia Unica in 2025. Principalele modificari fata de vechiul formularFormularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua impozite noiDepasire plafon TVA de 300.000 lei. Cum se face inregistrarea in scopuri de TVANOUTATE! A reintrat in vigoare, din 1 ianuarie 2025, taxa pe stalpSAF-T, obligatoriu de la 1 ianuarie 2025 pentru contribuabilii mici. Ce perioada de gratie se aplicaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"