Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Incepand cu 01 octombrie 2017 organele fiscale anuleaza inregistrarea in scopuri de TVA persoanelor impozabile -societati cu sediul activitatii economice in Romania, infiintate in baza Legii societatilor nr. 31/1990, supuse inmatricularii la registrul comertului - daca acestea prezinta risc fiscal ridicat.
Astfel, anularea inregistrarii nu se mai efectueaza pentru situatii in care persoana impozabila nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica ci in functie de riscul fiscal. Procedura de anulare a fost aprobata prin prin OANAF 2856/2017.
Vom vedea in continuare care sunt criteriile pentru evaluarea riscului fiscal in cazul anularii inregistrarii in scopuri de TVA (diferite de cele utilizate la evaluarea riscului fiscal in cazul persoanelor impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA) si cum vor proceda organele fiscale pentru anularea inregistrarii.
Criteriile de evaluare vizeaza sediul social al persoanei impozabile, numarul salariatilor, serviciile contabile, rezidenta administratorului precum si neconcordante intre declaratii.
Astfel, consitutie criterii de risc situatiile in care:
- sediul social al persoanei impozabile analizate este stabilit la sediul profesional al avocatului si este utilizat in cadrul unui contract de asistenta juridica, iar persoana impozabila analizata nu detine sediu/sedii secundare (puncte de lucru).
- sediul social al persoanei impozabile este utilizat in cadrul unui contract de comodat pe o perioada mai mica sau egala cu 1 an si persoana impozabila analizata nu detine sediu/sedii secundare (puncte de lucru).
- media numarului de salariati este mai mica de 1 salariat. In acest sens, salariat este persoana pentru care au fost declarate cel putin 20 de ore efectiv lucrate in luna, indiferent de tipul de asigurat din punctul de vedere al contractului de munca. Din cadrul contractelor de munca sunt excluse contractele incheiate cu persoanele angajate in functia de director economic, contabil-sef.
- persoana impozabila analizata nu are desemnata o persoana care sa conduca compartimentul de contabilitate, inclusiv situatia in care persoana impozabila analizata nu are incheiate contracte de prestari de servicii cu persoane fizice/juridice membre active CECCAR, in cazul in care contabilitatea este organizata si condusa pe baza de contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii.
-
cel putin unul dintre administratori – persoane fizice - este cetatean strain care nu detine rezidenta fiscala in Romania si capitalul social al persoanei impozabile analizate este sub 45.000 lei.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Noile criterii de risc fiscal care anuleaza codul de TVA, conform ANAF":
Rating:
Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi
Rating:
Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi
Articole similare
Zoom fiscal: Depunere Declaratia 307ANAF a publicat Ordinul nr. 1768 privind Formularul 096Declaratii fiscale octombrie 2014. Ce termenele-limita sunt stabilite de Fisc?Obligatii de tinut minte! Inregistrarea in scopuri de TVA pentru servicii inchiriere bunuri imobileCalendar fiscal ANAF: Principalele obligatii declarative si de plata cu termen in luna decembrie 2015Ultimele articole
Reminder ANAF! 26 octombrie - termen limita pentru depunerea a noua declaratii fiscale -Iesirea din sistemul TVA. Procedura. Studiu de caz cu Irina DumitrescuCorectarea sau ANULAREA INREGISTRARII unei operatiuni dupa emiterea bonului fiscalSocietate cu TVA anulat si trecere la neplatitor de TVA. ProceduriConditii de trecere de la platitor de TVA la neplatitor de TVA
Mai multe articole despre anularea inregistrarii
Articole similare
Amenzi pentru declaratiile recapitulativeServicii de preparare si livrare hrana: Contracte cu institutii publice (spitale, scoli). Cota TVAReforma MFP in domeniul legislatiei fiscaleProiect cu fonduri europene nefinalizat. Impozit pe profit si TVAMarfuri lipsa din gestiune neimputabile. Cum ajustam TVA-ul si cum inregistram in contabilitate?Ultimele articole
ANAF propune un nou model de formular pentru Fisa capacitatii de cazare (Proiect de Ordin)Studiu de caz: Corectarea facturilor dupa inspectia fiscalaIndemnizatii primite pe perioda starii de urgenta/alerta. Cum se declara in Declaratia Unica (formular 212)ANAF a publicat Ghidul fiscal al contribuabililor care realizeaza venituri din premii si jocuri de norocCadouri de MARTISOR de la Rentrop& Straton! Primiti pachetul Agenta fiscala + Noutati fiscale la fiecare comanda
Mai multe articole despre tva
Articole similare
Legislatia fiscala fata in fata cu mediul de afaceri. Interviu Dan BadinRambursarea soldului sumei negative a taxei pe valoare adaugata. Opinia consultantuluiSe schimba regulile privind codul de TVA. Noile reglementari pentru formularul 088Evolutia incasarilor ANAF. Raport complet privind TVANoutati Legislatie Fiscala 13 - 17 iulie 2009 - Monitorul OficialUltimele articole
Reminder ANAF! Tipuri de facilitati fiscale ce pot fi accesate pentru conformare la plata obligatiilor fiscaleNesolutionarea cererii de rambursare TVA. DemersuriANAF, nou Proiect de ordin privind stabilirea unor competente de efectuare a verificarii documentareSocietate cu TVA anulat si trecere la neplatitor de TVA. ProceduriInregistrarea in scopuri de TVA a societatilor cu sediul activitatii economice in Romania(Legea societatilor nr. 31/1990)
Mai multe articole despre risc fiscal

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"