Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF a pus in dezbatere publica modelul si continutul formularului 179- Declaratie privind compensatia la carburanti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 20 Iul. 2022
ANAF a pus in dezbatere publica modelul si continutul formularului 179- Declaratie privind compensatia la carburanti
Tags: proiect de ordin, f179, compensatia la carburanti

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pus in dezbatere publica Proiectul de ordin pentru aprobarea modelului si continutului formularului 179 Declaratie privind compensatia la carburanti.

Potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.106/30 iunie 2022 pentru sustinerea acordarii de reduceri ale preturilor la benzina si motorina si pentru modificarea art.18 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.41/2022 pentru instituirea Sistemului national privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport si de abrogare a art.XXVIII din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.130/2021 privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, in perioada 01.07.2022 - 30.09.2022, operatorii economici care comercializeaza benzina si motorina catre clientii finali - persoane fizice si juridice care achizitioneaza carburantii din depozite si/sau statii de distributie pentru consumul propriu, si care acorda o reducere de pret de 0,5 lei/litru, inclusiv TVA, la pretul de vanzare, beneficiaza de la bugetul de stat de o compensare de 0,25
lei/litru, inclusiv TVA, aferenta reducerii acordate.
 
De asemenea, potrivit ordonantei mentionate, suma reprezentand compensatia la carburanti se stabileste si se individualizeaza de catre operatorii economici intr-o declaratie al carei model se aproba prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Declaratia se depune pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care s-a acordat reducerea si reprezinta si cerere de compensare.
 
Potrivit prevederilor art.VIII din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.106/30 iunie 2022, ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala se emite in termen de 15 zile de la data publicarii ordonantei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Avand in vedere prevederile mentionate, se impune elaborarea modelului si continutului formularului prevazut de actul normativ.
 
Ca urmare, prin prezentul proiect de ordin, se propun urmatoarele:
 
- aprobarea modelului si continutului formularului 179 “Declaratie privind compensatia la carburanti”;

- aprobarea instructiunilor de completare a formularului 179 “Declaratie privind compensatia la carburanti”.
 

Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF a pus in dezbatere publica modelul si continutul formularului 179- Declaratie privind compensatia la carburanti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016