Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificari aduse de Ordinul 1797/2022 formularului 179 -Declaratie privind compensarea la carburanti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 01 Nov. 2022
Tags: declaratia 179, compensatie la carburanti , ordinul 1797/2022

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila aduce in atentia contribuabililor ca prin O.P.A.N.A.F. nr. 1797/2022 au fost aduse modificari Anexelor nr. 2 si nr. 3 prevazute in O.P.A.N.A.F. nr. 1363/2022 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 179 Declaratie privind compensatia la carburanti.

Astfel, Anexa nr. 2 din actul normativ precizat anterior, prevede ca: 

"Declaratia privind compensatia la carburanti se completeaza si se depune de catre operatorii economici care comercializeaza benzina si motorina catre clienti finali - persoane fizice si juridice, precum si catre operatorii economici autorizati care achizitioneaza carburantii din depozite si/sau statii de distributie pentru consumul propriu sau pentru revanzare, care acorda o reducere de pret la pretul de vanzare si beneficiaza de la bugetul de stat de o compensare, aferenta reducerii acordate potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 106/2022 pentru sustinerea acordarii de reduceri ale preturilor la benzina si motorina si pentru modificarea art. 18 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 41/2022 pentru instituirea Sistemului national privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport si de abrogare a art. XXVIII din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 130/2021 privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare”.

La Anexa nr. 3 au fost aduse modicari punctelor 3 si 4, dupa cum urmeaza: 

“3. Se utilizeaza la declararea compensatiei la carburanti de catre operatorii economici care comercializeaza benzina si motorina catre clienti finali - persoane fizice si juridice, precum si catre operatorii economici autorizati care achizitioneaza carburantii din depozite si/sau statii de distributie pentru consumul propriu sau pentru revanzare, care acorda o reducere de pret la pretul de vanzare si beneficiaza de la bugetul de stat de o compensare, aferenta reducerii acordate potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 106/2022, cu modificarile si completarile ulterioare. 

4. Se completeaza si se depune de catre operatorii economici care comercializeaza benzina si motorina catre clienti finali - persoane fizice si juridice, precum si catre operatorii economici autorizati care achizitioneaza carburantii din depozite si/sau statii de distributie pentru consumul propriu sau pentru revanzare, care acorda o reducere de pret la pretul de vanzare si beneficiaza de la bugetul de stat de o compensare, aferenta reducerii acordate potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 106/2022, cu modificarile si completarile ulterioare." 

Atentie! Formularul 179 se depune pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care s-a acordat compensatia la carburanti, conform OUG 106/2022.

Declaratia privind compensatia la carburanti se completeaza cu ajutorul programului de asistenta si se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, respectiv prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre operatorul economic.

Formularul 179 “Declaratie privind compensatia la carburanti” este publicat si poate fi accesat prin intermediul paginii web www.anaf.ro, Sectiunea Servicii Online, Descarcare Declaratii

 Detalii in ACEST articol»

 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificari aduse de Ordinul 1797/2022 formularului 179 -Declaratie privind compensarea la carburanti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016