Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Citeste Legea explicata de specialisti si Studiile de caz necesare fiecarei situatii. Esti PFA? Cu siguranta ai cateva intrebari esentiale, precum:
1. Care sunt solutiile si dezavantajele cand esti PFA?
2. Cum se maximizeaza profitul si cum se tin impozitele la un nivel minim.
3. Cum se justifica cheltuielile cand esti PFA?
4. Care sunt implicatiile fiscale privind eventualii salariati cand esti PFA?
5. Cum te lupti cu organele de control, cum contesti amenzile, ce faci ca sa reusesti sa reduci din sumele stabilite suplimentar de organul fiscal?
6. Cum sa scapi de acuzatia de evaziune fiscala (bineinteles, acuzatie abuziva)?

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
7. Ramai cu bani, dar Fiscul vegheaza: nu a putut sa iti ia impozite la maxim, iti confisca averea. Ce lege il lasa si ce ai de facut?
8. Stii ce sa faci ca sa nu platesti impozite cand nu mai ai activitate?
9. PFA – IF – microintreprindere – pana la urma ce e mai bine?
Iata cateva dintre intrebarile pe care, daca nu le vei solutiona cat mai curand, se vor transforma in probleme mai tarziu.
"Nu uitati: Criza economica a determinat o dublare a numarului PFA-urilor nou infiintate. Daca in 2008 se infiintau putin peste 20 mii de PFA-uri, in anul urmator, cifra s-a dublat si a ajuns la peste 40 mii persoane fizice autorizate nou constituite. Trendul a continuat si in anul 2012, cand au aparut aproape 44 mii noi PFA-uri.", ne spun specialistii din domeniu.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Beneficiile microintreprinderilor in contextul repartizarii trimestriale a dividendelorImpunerea veniturilor din apicultura pe baza normelor de venitVenit din drepturi de autor. Cum se impoziteaza pentru o persoana care nu e PFA si nici salariat?SPV, singura modalitate de transmitere la ANAF a cererilor, inscrisurilor, documentelor de catre persoane juridice, asocieri, PFA, II, IFTot ce trebuie sa stii despre schimbarile legislative in domeniul fiscalitatii, pentru un final de an fara griji!Ultimele articole
Depunere Declaratia Unica in 2025. Ce obligatii CAS si CASS are un PFA cu CIMPFA in domeniul IT? Atentie la codul CAEN ales si la plafonul de TVAPFA neplatitor de TVA. Cum se factureaza serviciile din UERaportare SAF-T: PFA-urile si II-urile cu contabilitate in partida simpla NU vor depune D406PFA inregistrat in 2025. Va mai depune Declaratia Unica?Articole similare
Ghiduri practice pentru PFAPFA: Taxe, Impozite si Deduceri luam in calcul in 2014PFA. Impozite si contributii aferente anului 2023PFA 2024: Taxe, impozite, deduceri, contributiiPFA in 2024. Ce impozite si contributii achita in cazul in care este salariat la alt angajator? Dar daca nu este salariat?Articole similare
Venituri si CHELTUIELI PFA. Cum stabilim cuantumul corect?107 solutii pentru noile taxe si impoziteCheltuieli deductibile PFA. Ce cheltuieli pot deduce persoanele fizice autorizate in anul 2022?Taxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare Fiscala
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"