Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ialomitianu: Indexarea pensiilor si recuperarea salariala va fi luata in functie de spatiul fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Oct. 2011
Tags: indexarea salariala, actualizarea pensiilor

Decizia privind indexarea pensiilor si recuperarea salariala aferenta bugetarilor pentru anul 2012 va tine cont de spatiul fiscal pe care il vom avea, impactul bugetar al acestor masuri depasind cinci miliarde de lei, a declarat, marti, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, dupa intalnirea cu membrii Comisiei pentru buget, finante din Senat.

"Este dorinta tuturor parlamentarilor. Si in Guvern exista dorinta de a recupera partea ramasa referitor la salarii si actualizarea pensiilor, dar noi trebuie sa vedem care este spatiul fiscal pentru a lua aceasta decizie", a spus Ialomitianu.

Seful de la Finante a tinut sa precizeze ca sumele alocate din buget pentru investitii nu vor putea fi reduse, pentru ca numai in cazul in care va finaliza programul de investitii Romania va reusi sa depaseasca perioada de criza globala.

"Investitiile nu le putem reduce pentru ca Romania va avea sansa sa depaseasca perioada de criza daca va duce la bun sfarsit acest program de investitii, pentru ca nu vom putea avea o crestere economica sanatoasa daca nu vom investi mai multi bani - ma refer la infrastructura si alte programe de investitii care sa multiplice veniturile si sa mareasca numarul locurilor de munca. In functie de spatiul fiscal pe care il vom avea vom lua o decizie. Sigur, este dorinta tuturor sa se ia decizia privind recuperarea sumelor pentru bugetari si la pensionari, dar noi nu trebuie sa punem in pericol programul de investitii", a adaugat ministrul Finantelor.

De asemenea, deciziile referitoare la recuperarea salariilor in sectorul bugetar si indexarea pensiilor vor depinde si de prognoza de crestere economica ce va fi stabilita la finele lunii octombrie.

"Depinde de prognoza pe care o vom stabili la sfarsitul acestei luni si, in functie de prognoza, vom stabili nivelul de cheltuieli pe 2012. Si in functie de ce s-a facut in companiile de stat, adica in functie de efectul programelor de restructurare implementate de ministrii care au in subordine companii de stat, vom avea spatiul fiscal mai mare sau mai mic", a subliniat Gheorghe Ialomitianu.

El a atras atentia ca este nevoie de prudenta anul viitor, in contextul in care 2012 este an electoral si nu trebuie sa se ia masuri de dragul alegerilor pentru care, ulterior, guvernantii sa isi ceara scuze.

"Din punct de vedere electoral, trebuie sa fim prudenti. Nu trebuie sa luam masuri de dragul anului electoral si la jumatatea anului sa ne cerem scuze. Le-am spus si colegilor din Senat, de la Comisia pentru buget, ca nu putem sa luam anumite masuri de reducere a unor impozite si taxe, de majorare a unor cheltuieli, fara sa avem certitudinea ca lucrurile acestea sunt realizabile. Nu putem veni la jumatatea anului sa ne cerem scuze. Trebuie sa fim prudenti si lucrul acesta trebuie sa il inteleaga si parlamentarii", a conchis Ialomitianu.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ialomitianu: Indexarea pensiilor si recuperarea salariala va fi luata in functie de spatiul fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016