Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Revenirea la birou, din telemunca, presupune modificarea CIM. Ce se intampla daca angajatul refuza semnarea actului aditional?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Iul. 2021 Exclusiv
Tags: modificarea cim, act aditional, revenirea la munca

Reducerea infectarilor zilnice cu noul coronavirus si eliminarea restrictiilor fac ca tot mai multe firme care s-au bazat pe telemunca sa inceapa sa isi cheme angajatii la birouri, conform ITM.

Cel mai adesea munca de acasa a fost prestata in cadrul companiilor IT sau al acelor societati care au o legatura  mai mare cu  tehnologia. Celelalte au fost nevoite sa isi schimbe modul de lucru, sa creasca distantarea sociala si sa impuna restrictii in zonele comune.

Revenirea la birou, din telemunca, presupune modificarea tipului de contract individual de munca, printr-un act aditional semnat atat de angajator, cat si de salariat, fara de care angajatii nu pot fi obligati sa munceasca exclusiv de la sediul firmei.
 
In cazul in care salariatul refuza semnarea unui nou act aditional, primul pas este analiza actului aditional incheiat in legatura cu telemunca pentru a stabili daca s-a stabilit, spre exemplu, o perioada determinata pentru telemunca, astfel ca la expirarea acesteia, salariatul va reveni la conditiile de munca stabilite anterior telemuncii. Fara acordul salariatului pentru semnarea actului aditional referitor la revenirea la birou, angajatorul nu poate modifica in mod unilateral contractul individual de munca al salariatului. 
 
Angajatorii pot avea in vedere fie o flexibilizare a programului de lucru fie un mod de lucru hibrid, perioade de telemunca alternand cu cele de munca la birou. in acest caz, prin contractul individual de munca sau actul aditional de telemunca, trebuie sa se precizeze perioada si/sau zilele in care telesalariatul isi desfasoara activitatea la locul de munca organizat de angajator, acesta fiind unul dintre elementele obligatorii din contract.
 
Pentru gasirea variantei optime de lucru cea mai potrivita solutie in cadrul raporturilor de munca ramane comunicarea eficienta intre angajator si salariati.

Institutia reaminteste angajatorilor ca vaccinarea este votuntara si gratuita, iar accesul la locul de munca a persoanei incadrate nu poate fi conditionat de vaccinarea impotriva Sars-Cov-2. Ca urmare, niciun angajat nu poate fi conditionat de catre angajator sa se vaccineze impotriva COVID-19, acesta fiind un act medical preventiv bazat pe consimtamantul persoanei, iar impunerea vaccinarii impotriva COVID-19, de catre angajator, este in afara cadrului legal.


Sursa: ITM
 
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Revenirea la birou, din telemunca, presupune modificarea CIM. Ce se intampla daca angajatul refuza semnarea actului aditional?":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016