Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministerul Muncii suspenda activitatea de revizuire medicala a pensionarilor de invaliditate. NU se intrerupe pensia

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 19 Mar. 2020
Tags: pensionari de invaliditate, plata drepturilor, cnpp, mmps

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) anunta ca in perioada urmatoare va fi suspendata activitatea de revizuire medicala a pensionarilor de invaliditate, fara a fi intrerupta plata drepturilor de pensie ale acestora.

Aceasta este una dintre masurile de siguranta luate de Minister, privind prevenirea raspandirii si infectarii cu COVID-19. Asadar, incepand de luni -16 martie, Casa Nationala de Pensii Publice si-a suspendat activitatea de revizuire medicala a pensionarilor de invaliditate, urmand ca, in functie de evolutia situatiei, sa fie anuntate alte decizii.

“Masura are in vedere intrarea in vigoare a Hotararii nr.6/09.03.2020 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta privind masurile suplimentare de combatere a noului Coronavirus, Ordinul ministrului muncii si protectiei sociale nr. 592/11.03.2020, precum si faptul ca in spitale s-a instaurat carantina, iar pensionarii de invaliditate care trebuie expertizati nu pot beneficia de analize medicale si investigatii necesare evaluarii medicale”, transmite MMPS intr-un comunicat remis presei.

Citeste si:

Ministrul Muncii a emis Ordinul: Efectuarea controalelor la angajatori, SUSPENDATA!

Totusi, pensionarii de invaliditate sunt asigurati ca plata drepturilor de pensie va fi continuata in toata perioada in care revizuirea medicala este suspendata. Astfel, pentru bunul mers al lucrurilor, vor fi mobilizate atat conducerea caselor judetene de pensii, cat si medicii de expertiza medicala, care vor intreprinde toate demersurile necesare pentru respectarea acestei masuri. Tot acestia au obligatia de a informa in timp util pensionarii de invaliditate despre dispunerea acestor masuri.

Citeste si:

IMM-urile cer sustinere in lupta cu COVID-19 (CNIPMMR)
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministerul Muncii suspenda activitatea de revizuire medicala a pensionarilor de invaliditate. NU se intrerupe pensia":
Rating:

Nota: 4.31 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016