Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Controale ITM la transportatorii rutieri. Au fost acordate amenzi de pana la 40.000 lei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 07 Dec. 2022
Controale ITM la transportatorii rutieri. Au fost acordate amenzi de pana la 40.000 lei
Tags: transportatori rutieri, controale itm, amenzi 

In perioada 07 11 noiembrie 2022, inspectorii de munca din cadrul ITM Arad au efectuat controale care au vizat modul in care transportatorii rutieri respecta prevederilor legale referitoare la incheierea si executarea contractelor individuale de munca, a timpului de munca si de odihna a conducatorilor auto, a legislatiei si a directivelor europene ce reglementeaza detasarea lucratorilor in cadrul prestarii de servicii transnationale.

Actiunea, de tip ,,Campanie Nationala”, a avut ca obiectiv principal identificarea angajatorilor care folosesc munca nedeclarata si luarea de masuri pentru diminuarea acestei practici, determinarea angajatorilor de a respecta dispozitiilor Codului Muncii, ale legislatiei speciale din domeniul transportului rutier, prevederile legale privind securitatea si sanatatea in munca si nu in ultimul rand cresterea gradului de constientizare, atat al angajatorilor cat si al angajatilor, cu privire la consecintele extrem de grave care pot deriva din nerespectarea acestor prevederi, cu precadere respectarea timpului de munca si de odihna.

Actiunea s-a dovedit necesara, fiind motivata de activitatea intensa pe care o desfasoara conducatorii auto, numarul mare de ore pe care acestea le desfasoara la locul de munca si nu in ultimul rand de stresul cu care acestia se confrunta in desfasurarea activitatii.

In decursul celor cinci zile de control au fost identificati si verificati 45 de conducatori auto, au fost efectuate verificari la peste 20 de angajatori, controalele desfasurandu-se inclusiv in trafic, impreuna cu lucratorii din cadrul ISCTR.

La unii angajatori au fost depistate nereguli, astfel ca inspectorii de munca au dispus masuri de intrare in legalitate, cazurile mai grave fiind sanctionate contraventional, valoarea amenzilor ridicandu-se la 40.000 lei.

S-au constatat incalcari in ceea ce priveste netransmiterea modificarilor in REVISAL, nerespectarea obligatiei de a tine la locul de munca evidenta orelor prestate zilnic de catre salariat, nerespectarea obligatiei de a inmana angajatului un exemplar din contractul individual de munca anterior inceperii activitatii, lipsa actelor justificative pentru plata drepturilor salariale, lipsa echipamentului de lucru sau a echipamentului de protectie, dupa caz.

La un angajator s-a constatat primirea la munca a unui salariat cu depasirea duratei timpului de munca stabilita in cadrul contractului individual de munca cu timp partial, acestuia fiindu-i aplicata o amenda in cuantum de 10.000 lei.

Tinand seama de impactul social si consecintele care pot avea loc in cazul unui accident rutier, respectarea dispozitiilor legale privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto sunt mai mult decat obligatorii intrucat asigura desfasurarea activitatii in conditii optime, conduc la diminuarea stresului, creandu-se astfel conditii de siguranta pentru toti participantii la trafic.



Sursa: ITM
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Controale ITM la transportatorii rutieri. Au fost acordate amenzi de pana la 40.000 lei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016