Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Guvernul a stabilit ca zilele de 2 mai, 16 august si 27 decembrie 2024 sa fie zile libere pentru salariatii din institutiile si autoritatile publice, avand in vedere ca acestea se situeaza intre zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, conform Codului Muncii, si perioade de repaus saptamanal.
Zile libere angajati 2024
Ministerul Muncii precizeaza ca pentru recuperarea zilelor libere, institutiile si autoritatile publice isi vor prelungi corespunzator timpul de lucru pana la data de 31 mai, 30 august 2024, respectiv 31 ianuarie 2025, potrivit planificarilor stabilite prin acte administrative emise la nivelul fiecarei institutii publice.
Decizia de a stabili zilele libere la inceputul anului pentru personalul din sistemul bugetar a fost luata potrivit Codului Muncii, astfel incat angajatorii si angajatii sa isi poata stabili si previziona zilele libere pentru intregul an.
Prevederile hotararii aprobate astazi de Guvern nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza procesului de productie sau specificului activitatii, si nici magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in zilele de 2 mai, 16 august si 27 decembrie 2024 sau participantilor in aceste procese.
Potrivit actului normativ, in cele 3 zile se vor efectua, prin centrala Ministerului Finantelor, operatiuni de incasari si plati, operatiuni de plati privind serviciul datoriei publice, precum si eventuale operatiuni de debitare dispuse de Comisia Europeana din contul de resurse proprii in lei deschis la Trezoreria Statului.
De asemenea, unitatile/subdiviziunile administrativ teritoriale, care in data de 2 mai, 16 august si 27 decembrie 2024 au obligatii de plata scadente la imprumuturile contractate din venituri din privatizare, potrivit scadentarelor anexate la conventiile de imprumut, vor lua din timp masurile necesare in vederea efectuarii platii sumelor scadente.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Sursa: MMPS
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Legea 59/2020: Tichete de masa acordate angajatilor din somaj tehnic. ZILE LIBERE parinti. Prelungire indemnizatiiPrecizari MMPS: In ce conditii se acorda sprijinul pentru telemunca angajatilor si zilele libere pentru parintiMinistrul Muncii: Parintii ar putea primi ZILE LIBERE platite de angajatori cand se inchid scolile!Noi masuri sociale de la 1 ianuarie 2023, conform OUG 168/2022: majorarea punctului de pensie, sprijin financiar pensionari, taxare pensii militareAcordare tichete de masa pentru ore suplimentareUltimele articole
Tichete de masa salariati cu CIM partial. Beneficiaza de aceleasi drepturi ca cei cu CIM normal?Firmele pot fi amendate cu pana la 10.000 lei daca NU acorda ZILE LIBERE angajatilor pe 30 noiembrie si 1 decembrieOUG 43/2023 a modificat Codul Muncii. 3 schimbari importanteInformare ITM: Ce ZILE LIBERE sunt acordate angajatilor in IUNIE 2023, conform Codului Muncii?Codul Muncii, modificat. 3 schimbari importante au fost introduse prin OUG 42/2023Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"