Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firmele pot fi amendate cu pana la 10.000 lei daca NU acorda zile libere angajatilor pe 30 noiembrie si 1 decembrie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 29 Nov. 2023
Firmele pot fi amendate cu pana la 10.000 lei daca NU acorda zile libere angajatilor pe 30 noiembrie si 1 decembrie
Tags: amenzi firme, zile libere legale

Inspectoratul Teritorial de Munca Caras-Severin reaminteste angajatorilor si salariatilor ca zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie sunt stabilite prin lege ca fiind zile libere platite, iar cei care nu respecta legislatia in vigoare pot primi amenzi de pana la 10.000 lei.

Zile libere legale de 30 noiembrie si 1 decembrie 2023


''Reamintim angajatilor si salariatilor ca zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie sunt stabilite prin lege ca fiind zile libere platite cand nu se lucreaza, indiferent ca vorbim de salariatii din mediul privat sau public'', explica ITM printr-o postare pe pagina oficiala de Facebook.

 

Exceptie de la aceasta regula fac unitatile a caror activitate nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

 

Codul Muncii reglementeaza expres faptul ca salariatilor care lucreaza in unitatile sanitare si de alimentatie publica, precum si in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii, trebuie sa li se asigure compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. 

 

In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala cu un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

 

Institutia subliniaza ca aceste zile libere nu se scad din zilele de concediu de odihna si, pentru a beneficia de acestea, nu e nevoie de o solicitare scrisa din partea angajatilor. 

 

In cazul in care angajatorii nu se conformeaza dispozitiilor legale, sunt pasibili de amenda contraventionala de pana la 10.000 lei.




Sursa: ITM Caras-Severin

 

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firmele pot fi amendate cu pana la 10.000 lei daca NU acorda zile libere angajatilor pe 30 noiembrie si 1 decembrie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016