Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Atentie, angajatori! Amenzi de peste 1 milion de euro aplicate de Inspectia Muncii in mai putin de 2 saptamani!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 10 Iun. 2019
Tags: inspectia muncii, amenzi firme, sanctiuni, angajatii romani

Angajatorii din Romania au avut de furca in ultima parte a lunii mai, cand inspectorii de la Inspectia Muncii au efectuat actiuni de control pentru a depista persoanele care lucreaza fara forme legale de munca. Si, desi la nivel national nu au fost depistate decat 304 persoane aflate in aceasta situatie, amenzile au fost usturatoare.

“Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 20 – 31 mai 2019, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 1.093.615 euro, adica 5.172.800 de lei. Au fost depistate 304 persoane care desfasurau munca fara forme legale”, anunta Inspectia Muncii intr-un comunicat remis presei, joi, 6 iunie. In medie, pentru fiecare persoana depistata desfasurand munca fara forme legalea afost aplicata o amenda in cuantum de peste 17.000 de lei.

Din cele 304 persoane descoperite, la nivel national, fara forme legale de munca, 73 erau din judetul Bihor, 27 din judetul Cluj si 23 din Prahova. 

Controale au fost efectuate si in domeniul relatiilor de munca. In total, au fost efectuate 2.961 de astfel de controale, valoarea totala a amenzilor aplicate de inspectorii ITM fiind de 4.510.800 de lei, din care 3.885.000 lei pentru munca nedeclarata, si au fost sanctionati 713 angajatori. 

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 2011 controale. Totalul amenzilor aplicate in acest caz s-a ridicat la 662.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 303 evenimente care vor fi sau nu incadrate ca fiind accidente de munca, dupa ce inspectorii de munca vor cerceta cum au avut loc aceste accidente. Dintre acestea, cele mai multe evenimente au fost sesizate in Bucuresti – 140, si in judetul Cluj - 34. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Atentie, angajatori! Amenzi de peste 1 milion de euro aplicate de Inspectia Muncii in mai putin de 2 saptamani!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016