Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratiile premierului Grindeanu la intalnirea cu marii investitori romani si concluzii privind legea preventiei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 28 Apr. 2017 Exclusiv
Tags: legea preventiei, impozitare, pib, capitalul roman

La 27 aprilie a avut loc o intalnire a premierului Sorin Grindeanu cu marii investitori romani. Acesta le-a multumit pentru acceptarea invitatiei de participare la intalnire.

In opinia sa, dezbaterile permit asigurarea unor premise pentru o dezvoltare sanatoasa, fiind adus in discutie si capitalul romanesc in peisajul de business autohton:
 
 
"Dati-mi voie sa va multumesc ca ati raspuns invitatiei de a participa la aceasta intalnire. Va asigur ca nu v-am chemat sa va tin discursuri, ca sunt convins ca sunteti satui de acest lucru. Azi trebuie sa discutam si imi doresc sa discutam deschis despre economie, despre fiscalitate, despre politici publice. Am avut pana acum mai multe intalniri si cu reprezentanti ai unor companii cu capital strain. Acum vreau sa va ascult si pe dumneavoastra si sa ajungem impreuna la niste concluzii, astfel incat sa intarim mediul de afaceri autohton si sa-i asiguram premisele unei dezvoltari sanatoase in continuare. E foarte important daca vom reusi sa facem acest lucru, deoarece capitalul romanesc reprezinta 47% din businessul din Romania. Sunteti cei mai mari angajatori si platiti cel mai mare impozit pe profit din tara noastra. Avem nevoie, asa cum spuneam, de politici publice, care sa stimuleze capitalul romanesc si sa asigure un cadru transparent, stabil si imi doresc sa fie cat se poate de predictibil, in care companiile dumneavoastra sa se dezvolte si sa aduca valoare adaugata pentru stat si, bineinteles, si pentru angajatii romani pe care ii aveti si nu doar romani, iar din punctul meu de vedere, prioritatea zero, in acest moment, este sa dam drumul la investitii si aici vreau sa pun un accent deosebit pe dezvoltarea infrastructurii", a declarat acesta, conform Gov.ro. 
 
Totodat, in opinia sa, infrastructura reprezinta o prioritate, amintind totodata ca discutiile despre 
 initiativa privind schimbarea metodei de impozitare nu a produs efecte benefice in spatiul public:
 
"Cred ca a venit timpul sa facem lucruri concrete - am mai spus de multe ori ca de prea multe ori s-au desenat cu carioca pe tabla, pe hartie, unde vreti dumneavoastra, tot felul de trasee de autostrada si s-au desenat, s-au sters, s-au tras mai in sus, mai in jos, mai la stanga, mai la dreapta. Lucrurile astea s-au facut in toti acesti ani. Din pacate, efectul e cel pe care il vedem cu totii. Vreau sa va subliniez faptul ca prioritatea pe care o avem, cea legata de infrastructura, este esentiala si pentru guvernul pe care il conduc si este esentiala si pentru dumneavoastra ca si companii, ca si dezvoltare ulterioara a dumneavoastra. 
 
in al doilea rand, sunt constient, vreau sa va spun de faptul ca niciun om de afaceri nu poate sa-si faca un plan coerent in lipsa unui cadru fiscal stabil si predictibil. Am tot scazut taxe, am tot scazut impozite, dar multi dintre dumneavoastra cred ca sunteti bulversati de tot felul de proiecte aparute in spatiul public. Nu vreau sa ma ascund dupa deget si spun direct ca toata discutia despre initiativa privind schimbarea metodei de impozitare, aceasta discutie nu ne-a facut bine. Am luat deja masuri ca astfel de initiative sa fie mai bine discutate si evaluate in interior, inainte de a se iesi cu ele in spatiul public. 
 
De asemenea, imi doresc sa asezam pe baze noi relatia dintre institutiile statului sau, ca sa fiu mai exact, institutiile de control si mediul de afaceri. De aceea, am tinut foarte mult sa avem aceasta ... adoptata sau, deocamdata este in dezbatere, e trimisa, e in consultare publica aceasta lege a preventiei pe care noi o consideram extrem de importanta si am spus lucrul asta si il subliniez astazi. Interesul nostru nu este sa inchidem firme, ci ca aceste firme sa functioneze corect, astfel incat sa poata contribui la PIB-ul Romaniei. Eu, inainte de a invita presa sa paraseasca sala, as dori sa va asigur ca in persoana mea si a echipei veti gasi niste parteneri si imi doresc astfel de intalniri - si vom face lucrul asta - sa aiba loc periodic, astfel incat sa putem si sa analizam progresele inregistrate si tot ceea ce discutam si stabilim ca si foaie de parcurs."
 
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratiile premierului Grindeanu la intalnirea cu marii investitori romani si concluzii privind legea preventiei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016