Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Efectele OUG privind masurile fiscal-bugetare: Pilonul II de pensii pierde 300 de milioane de euro!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 20 Dec. 2018
Tags: masuri fiscal-bugetare, taxa pe lacomie, pilonul ii de pensii

OUG pus in dezbatere publica, marti, 18 decembrie, de Ministerul Finantelor Publice (MFP), nu a intarziat sa produca efecte, iar reactiile dure din partea mediului de afaceri, a institutiilor financiar-bancare si a furnizorilor de energie.

Majoritatea celor vizati de masurile care apar in proiectul de OUG privind anumite masuri fiscal-bugetare sunt revoltati, considerand ca adoptarea acestuia ar fi o lovitura dura pentru economie. Drept urmare, primele efecte au inceput sa apara inca de miercuri, cand Bursa s-a prabusit, inregistrand una dintre cele mai negre zile din istorie. Piata bursiera s-a diminuat cu 12%, afectand serios si fondurile de pensii declara Adela Jansen, coordonatorul CDR (Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei), potrivit legislatiamuncii.manager.ro.
 
Reprezentantul Camerei de Comert Americane in Romania, Cristian Agalopol, spune ca pierderea de 300 de milioane de euro suferita de participantii la fondurile de pensii provine din scaderea bursei: “Fondurile de pensii isi actualizeaza activul zilnic. Prin reactualizarea activului la preturile de inchidere astazi, in sedinta bursiera, practic activele fondurilor de pensii sunt mai mici cu aproape 300 de milioane de euro. (…) Ce as vrea sa transmitem noi este ca, pentru ca o economie sa functioneze, pentru ca economia Romaniei sa functioneze in asa fel incat sa poata plati pensiile crescute - si ne bucuram, salariile bugetarilor crescute - si ne bucuram, salariile in general crescute - si ne bucuram, dar in acelasi timp sa poata sa construiasca autostrazi, spitale si mai ales sa refaca educatia este nevoie de incredere...(...) Folosirea unor cuvinte precum «lacomie» in dezbaterea publica, daramite intr-o ordonanta de urgenta, nu face altceva decat sa distruga iremediabil probabil increderea de care avem atata nevoie. Economia functioneaza ca un ansamblu, breslele trebuie sa coopereze, capitalul strain-capitalul roman, multe firme din Romania care sunt dependente de capitalul strain, de banci, de multinationale etc. trebuie sa functioneze impreuna coerent si unitar."
 
Reamintim ca ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici a mai anuntat marti, 18 decembrie, o alta masura extrem de importanta care vizeaza o "taxa pe lacomie" care ar trebui sa se aplice de la 1 ianuarie 2019 institutiilor financiar-bancare, daca ratele ROBOR la 3 si 6 luni vor depasi o anumita valoare.

Citeste articolul integral pe Legislatiamuncii.manager.ro.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Efectele OUG privind masurile fiscal-bugetare: Pilonul II de pensii pierde 300 de milioane de euro!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
[x]

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016