Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Finantelor Publice a pus in dezbatere publica un nou Proiect Lege pentru aprobarea contului general anual de executie a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2019 si a contului general anual de executie a bugetului asigurarilor pentru somaj pe anul 2019.
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Contributiile de asigurari in suma de 67.704,1 milioane lei, cu 584,6 milioane lei sub nivelul prevederilor bugetare definitive (95,7% din totalul veniturilor incasate), sunt constituite din :
a) Contributiile angajatorilor in suma de 862,5 milioane lei, cu 72,0 milioane lei peste nivelul prevederilor bugetare definitive (1,2% din totalul veniturilor incasate) si sunt constituite din :
b) Contributiile asiguratilor in suma de 66.841,6 milioane lei cu 656,6 milioane lei sub nivelul prevederilor bugetare definitive (94,5% din totalul veniturilor incasate), sunt constituite, in principal din :
Dinamica acestor venituri a fost influentata in anul 2019 intr-o mai mica masura de evolutia
2. VENITURI NEFISCALE in suma de 185,3 milioane lei, reprezinta 0,3% din totalul veniturilor incasate. Acestea au inregistrat o crestere de 65,4% fata de anul 2018 si sunt constituite in principal din:
a) Venituri din proprietate in suma de 13,4 milioane lei, reprezinta venituri din dobânzi ale sistemului de asigurari de accidente de munca si boli profesionale;
b) Venituri din prestari de servicii si alte activitati in suma de 86,3 milioane lei. In cadrul acestora o pondere importanta o are contributia pentru bilete de tratament si odihna in suma de 86,2 milioane lei;
c) Diverse venituri in suma de 85,5 milioane lei, provenind din: venituri din aplicarea prescriptiei extinctive aferente sistemului public de
pensii in suma 8,3 milioane lei, sume din recuperarea debitelor provenite din drepturile necuvenite in suma de 19,4 milioane lei, venituri din compensarea creantelor din despagubiri in suma de 17,3 milioane lei si alte venituri in suma de 40,5 milioane lei.
Extras din Proiectul de Lege:
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Exclusiv online: Consultantii fiscali: Normele pentru Codul Fiscal contrazic ordonanta pe care incearca sa o clarificePrecizare MFP in privinta Veniturilor neimpozabileCodul Fiscal 2010 TITLUL III - Capitolul I - Dispozitii generaleNormele de impozitare a veniturilor de natura profesionala (ca PFA si DDA) intarzie, intrebarile persistaIn atentia firmelor: Masuri pentru incurajarea angajarii persoanelor care nu au loc de muncaUltimele articole
Subventii acordate de la bugetul asigurarilor pentru somaj, in temeiul OUG 92/2020. BeneficiariIncasarile ANAF din TVA, mai mari cu o treime in primele sase luni din 2011Codul fiscal 2011 - Titlul IIIObligatii de declarare si plata CMINoutati Legislatie Fiscala 24 martie - 30 martieAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"