Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contracte de asigurare in baza OUG 163/2020. Depunere dosar de pensionare pentru limita de varsta

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Nov. 2020 Exclusiv
Tags: oug 163/2020, asigurari sociale de stat, dosarul de pensie

Casa Nationala de Pensii Publice face cateva precizari pentru persoanele care au incheiat contracte de asigurare sociala in baza OUG nr.163/2020 cu plata retroactiva a contributiilor de asigurari sociale si care doresc sa depuna dosar de pensionare pentru limita de varsta,conform unui comunicat de presa.

Guvernul, prin intermediul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si al Casei Nationale de Pensii Publice, gestioneaza in mod eficient aplicarea prevederilor OUG nr.163/2020.

In acest moment CNPP se afla in plin proces de aplicare a prevederilor acestui act normativ, astfel ca persoanele care au incheiat astfel de contracte pot beneficia de recunoasterea perioadelor de asigurare in scopul deschiderii drepturilor de pensie de limita de varsta, urmand ca, dupa depunerea dosarului de pensionare, sa primeasca decizia de pensionare in termen de maxim 45 de zile.

Avand in vedere ca informatiile privind stagiul de cotizare realizat in baza unui astfel de contract de asigurare vor fi preluate automat din modulul informatic dedicat acestei activitati, nu este nevoie de eliberarea unei adeverinte care sa faca dovada perioadei asigurate, aplicatia informatica pentru implementarea acestui act normativ urmand sa fie functionala in scurt timp iar beneficiarii nostri vor primi drepturile de pensie care li se cuvin.
 
 
Sursa: CNPP
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contracte de asigurare in baza OUG 163/2020. Depunere dosar de pensionare pentru limita de varsta":
Rating:

Nota: 3.67 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016