Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor, despre modificarea OUG 114/2018: Eliminarea taxei pe lacomie nu afecteaza bugetul

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 14 Feb. 2019
Tags: oug 114, mfp, taxa pe lacomie

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a lasat sa se inteleaga ca nu exclude posibilitatea ca OUG 114/2018 sa se modifice, anuntand, totusi, ca decizia finala in ceea ce priveste o eventuala modificare a Ordonantei 114 va fi luata dupa o discutie in Coalitia de guvernare si la nivelul Executivului. Acesta a mai precizat ca eliminarea taxei pe lacomie nu ar afecta bugetul de stat pe 2019, "chiar, din contra".

"Este un subiect care trebuie discutat in primul rand in Coalitie, este o Coalitie cu cele doua partide la guvernare vizavi de acest aspect, si, desigur, in Guvern si apoi vedem care este decizia finala, pentru ca OUG 114 se adreseaza mai multor domenii.(...) Discutiile sunt foarte binevenite si inainte si dupa. Nimeni nu porneste de la ideea preconceputa in a fi schimbat sau a nu fi schimbat ceva. Suntem deschisi la orice fel de discutie, ca vorbim de partea de energie, de banci. Nu pornim de la ideea de a modifica din start ceva sau a nu modifica. Va trebui in primul rand sa fie discutat la nivel de Coalitie politica si dupa aceea desigur si in Guvern, sau in paralel, nu conteaza ordinea, ca sa putem sa spunem clar da, se modifica si cum se modifica in cazul in care se modifica", a declarat ministrul Teodorovici, la o emisiune TV.

De altfel, acesta a raspuns intrebarii privind modul in care va fi afectat bugetul in eventualitatea eliminarii anumitor taxe prevazute in OUG 114, spunand ca acestea nu doar ca nu ar avea niciun efect negativ, “chiar, din contra”.
 
"In cazul in care o astfel de taxa s-ar elimina ar fi efectul exact invers. Noi am spus de la inceput ca noi nu punem o astfel de prevedere legala, ca vorbim despre banci, energie sau alta zona, pentru a aduce la buget astfel de venituri. Taxa pe lacomie in cazul bancilor are in buget prevazuta o suma egala cu zero. Nu am anticipat nimic de a aduce la buget. Noi am pus aceasta taxa pentru a descuraja bancile vizavi de o practica, spunem noi, incorecta fata de romani, cei care isi iau imprumuturi in moneda nationala. Dar nu, nu este o problema in cazul in care se va decide in acest fel vizavi de ceea ce noi am construit in buget. Absolut deloc. Chiar, din contra, si pe partea de energie sunt dividendele care ar trebui sa fie mai mici in cazul unei astfel de prevederi care sa ramana mai departe. Absolut deloc nu afecteaza bugetul.(...) Daca va referiti la cei mai mici, referitor la jocurile de noroc, unde este estimata o suma, dar mica in comparatie cu suma bugetului, undeva la 100 milioane euro daca nu ma insel, acolo e alta discutie, dar in zona energie, comunicatii sau partea bancara, aici nu vor fi influente negative vizavi de buget", sustine Teodorovici.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor, despre modificarea OUG 114/2018: Eliminarea taxei pe lacomie nu afecteaza bugetul":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016